© iStock

Ouders met drie kinderen ervaren meeste stress

Uit onderzoek van nieuwssite Today.com blijkt dat ouders met drie kinderen de meeste stress ervaren. Ouders met vier kinderen vinden hun leven dan weer heel wat minder stressvol. Opmerkelijk!

Voor het onderzoek van Today.com werden 7.000 moeders ondervraagd, waaruit bleek dat moeders met drie kinderen de meeste stress ervaren. Daar is ook een goede verklaring voor: zodra je drie kinderen hebt, is het opeens twee tegen drie en ben je als ouders dus in de minderheid.

Derde kind geeft meer kopzorgen

De moeders gaven ook aan dat de overgang van één naar twee kinderen vrij vlot ging, maar dat de derde hen opvallend meer kopzorgen gaf. Eén van de ondervraagde moeders zei: “Je hebt maar twee handen vrij en dat is niet handig met drie kinderen.”

Minder perfectionistisch bij vierde kind

Wanneer ouders een vierde kind krijgen, geven ze zich sneller over aan de situatie en ervaren ze dus ook minder stress. “Voor perfectionisme is geen ruimte meer in je hoofd als je vier kinderen hebt,” zegt de New Yorkse psychiater dr. Janet Taylor.

Bovendien zouden ouders van vier of meer kinderen meer vertrouwen hebben in hun opvoedkwaliteiten, waardoor ze net iets meer relaxed zijn.

Bron: Ouders van Nu

Lees ook:

Partner Content