Recept van de dag: driekoningentaart

Door -
driekoningentaart
©GettyImages
Vandaag vieren we Driekoningen en dat doe je met een lekkere, zelfgemaakte driekoningentaart! Met dit recept verras je vandaag klein en groot met een lekkere hap.

Ingrediënten driekoningentaart

  • 3 eieren
  • 2 bladerdeegbodems
  • 80 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eierdooier
  • 1 koffieboon
  • 150 g amandelpoeder
  • 80 g poedersuiker

Bereidingswijze driekoningentaart

–    Warm de oven voor op 180°.
–    Meng de eieren, amandelpoeder, boter en vanillesuiker tot een glad deeg.
–    Leg een bladerdeegbodem in een taartvorm en verdeel het deeg erop.
–    Leg de koffieboon erin.
–    Leg de andere bladerdeegbodem op het beslag en druk de randen goed aan.
–    Smeer de bovenkant van de taart in met de losgeklopte dooier. Trek fijne strepen in het deeg met een vork.
–    Zet de taart ongeveer dertig minuten in de oven.
–    Laat de taart afkoelen en werk ze af met de poedersuiker en een feestelijk kroontje.

Smakelijk!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!