Sharenting: doe jij het ook?

Door -
sharenting
©Gettyimages
Dit komt jou vast bekend voor: je kindje doet iets ontzettend schattigs — althans naar jouw mening — en je neemt er meteen een foto van om te delen op Facebook en Instagram. Daar is zeker niets mis mee, maar als je 't vrij frequent doet, ben je 'schuldig' aan sharenting.

Deze term wordt gebruikt wanneer ouders overmatig gebruik maken van sociale media om beelden van hun kleine schat te delen. Een thema waar enorm veel over gediscussieerd wordt tussen ouders onderling, want de ene vindt het prima, terwijl het voor de andere dan weer not done is. Wat vind jij?

Onderling regels opstellen

Het kan nuttig zijn om een paar duidelijke regeltjes op te stellen die je samen met je partner kunt hanteren. Welke soort foto’s en video’s zet je op het net en welke niet? Hoeveel beeldmateriaal mag er maandelijks online? Het kan zelfs dat jullie beslissen om helemaal niets te posten. Sta ook eens stil bij wat jouw kind ervan zou vinden als het wat ouder wordt.

Kijk uit met sharenting!

En denk dan vooral ook aan de puberteit van je kleine. Tieners zijn er immers niet altijd mee opgezet dat ouders ongevraagd beelden van hen online zetten, en het zou zelfs een aanleiding kunnen geven tot pesterijen.

Bron: purewow.com

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here