Strijd mee tegen kinderarmoede: doneer een kinderboek

1 op 8 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede. In deze barre realiteit is er niet altijd de kans om te lezen. Maar toch is (samen) lezen ontzettend belangrijk.

En wel om deze reden: kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger. Ze kunnen ook sneller lezen en beter rekenen.

Onmisbaar volgens Peter Adriaenssens

De bekendste psychiater van Vlaanderen en voorzitter van het Kinderarmoedefonds Pieter Adriaenssens hamert erop dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met (voor)lezen. Mensen zijn geneigd om te wachten tot het kind kan stilzitten, maar begin gerust vroeger.

De eerste duizend levensdagen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van het kind. Door voor te lezen en ze een bredere woordenschat aan te bieden, leren kinderen zich ook beter uitdrukken. Zo zijn ze niet alleen maar ‘boos’, maar kunnen ze zich ook ‘zenuwachtig’, ‘misbegrepen’ of ‘eenzaam’ voelen.

Libelle Gebaar

Daarom lanceert Libelle een grote inzamelactie op de Boekenbeurs met ‘Iedereen Leest’, een organisatie die kinderen aan het lezen wil krijgen. Breng jouw gelezen kinderboeken (0-6 jaar) mee naar de Boekenbeurs en zet ze mee in de Grote Kinderboekenkast op de Libelle-stand. Kind & Gezin verdeelt de boeken later aan kwetsbare gezinnen.

Bron: Libelle.be

De Boekenbeurs loopt dit jaar van zondag 29 oktober t.e.m. zondag 11 november en van donderdag 9 t.e.m. zondag 12 november. De Sanoma Ladies Night is op 3 november. Gesloten: op 6, 7 en 8 november.

Een kinderboek in huis maakt een verschil. Welk kinderboek heeft een onuitwisbare indruk op jouw kindje achtergelaten? Laat het ons weten in de comments.

Lees zeker ook:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here