Strijd mee tegen kinderarmoede: doneer een kinderboek

Voor het tweede jaar op rij organiseren onze collega’s van Libelle samen met Kind en Gezin een inzamelactie van kinderboeken voor kwetsbare gezinnen!

1 op 8 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede. In deze barre realiteit is er niet altijd de kans om te lezen. Maar toch is (samen) lezen ontzettend belangrijk. En wel om deze reden: kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger. Ze kunnen ook sneller lezen en beter rekenen.

Onmisbaar volgens Peter Adriaenssens

De bekendste psychiater van Vlaanderen en voorzitter van het Kinderarmoedefonds Pieter Adriaenssens hamert erop dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met (voor)lezen. Mensen zijn geneigd om te wachten tot het kind kan stilzitten, maar begin gerust vroeger.

De eerste duizend levensdagen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van het kind. Door voor te lezen en ze een bredere woordenschat aan te bieden, leren kinderen zich ook beter uitdrukken. Zo zijn ze niet alleen maar ‘boos’, maar kunnen ze zich ook ‘zenuwachtig’, ‘misbegrepen’ of ‘eenzaam’ voelen.

Libelle Gebaar

Daarom lanceert Libelle net zoals vorig jaar een grote inzamelactie waarbij heel Vlaanderen wordt gemobiliseerd om kinderboeken (voor 0 tot 6 jaar) te doneren. Boeken inleveren kan:

  • op de Libelle-stand op de Boekenbeurs (28/10 – 4/11 & 8/11 – 11/11)
  • in een Kringwinkel in je buurt (27/10 – 25/11)
  • op de Libelle Winterfair (21/11 – 25/11)

Libelle zorgt er dan, samen met Kind en Gezin, Iedereen Leest, De Kringwinkel en boek.be – die de actie mee ondersteunen –, voor dat de boeken bij de juiste gezinnen terechtkomen.

 

Bron: Libelle.be

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content