Groeten uit Zweden: “Blijven thuiswerken na corona? Doe zoals Spotify!”

Door -
In een ander land opnieuw beginnen met je hele gezin: we dromen er misschien allemaal weleens van, maar Sara dééd het gewoon. Hier lees je haar column over het leven met kinderen zoals het is, in Zweden.

Wie is Sara? 40, getrouwd met Phil en mama van twee karaktervolle kids, Elias (13) en Stina (10). Ze ruilden hun stadswoning in Hasselt in voor het lagom leven in Småland, Zweden.

“We kunnen de stuga in de tuin ook als kantoor gebruiken” mijmerden mijn man en ik laatst terwijl we buiten genoten van de eerste lentezon. Ja, de plannen voor een klein gastenhuisje in de tuin krijgen vorm, hoera! Maar tegelijkertijd beseffen we dat zo’n extra huisje in deze vreemde tijden pas een echte meerwaarde kan zijn als je met twee thuis werkt. Dat we nog veel van elkaars gezelschap kunnen genieten tijdens lunch- en koffiepauzes staat vast. Het kantoor waar m’n man werkt, blijft sowieso tot het einde van het jaar gesloten, maar ook daarna zal niets meer zijn zoals voorheen.

Ook na corona zal niets meer zijn zoals voorheen

EN WAT NA CORONA?

En dat houdt me bezig. Ik heb me al verschillende keren afgevraagd hoe het zal zijn na corona. Gaan we met z’n allen zo snel mogelijk terug naar het oude normaal of behouden we enkele van onze corona-gewoonten ook na deze crisis? Phil, m’n man, weet het alvast zeker: een of twee dagen per week naar kantoor ziet hij als een optie, maar de rest van de week blijft hij thuis. De voordelen van thuiswerken zijn, zeker als je mama of papa bent, immens. Dat hebben ze ook begrepen in het bedrijf waar hij werkt. 

HET SPOTIFY-EFFECT

Noem het gerust het Spotify-effect. De bekende Zweedse streamingdienst lanceerde zopas hun ‘Work From Anywhere’-principe. De visie? Werk is een activiteit en niet een plek én de efficiëntie mag niet gemeten worden op basis van de uren die je op kantoor doorbrengt. Daarbij komt dat die efficiëntie net zal toenemen als je je medewerkers de vrijheid geeft om te kiezen waar ze werken, wat uiteraard ook zorgt voor een betere work/life balance.

“Hallelujah”, was mijn eerste gedacht. Vertrouwen hebben in je medewerkers én ervoor zorgen dat ze tevreden zijn, loont. En dat weten ze bij Spotify. Ze gaan trouwens nog een stapje verder, want hun ‘Work From Anywhere’ is niet hetzelfde als ‘Work From Home’. Wil je als Spotify-medewerker verhuizen, dan is dat hoegenaamd geen probleem en kun je trouw op post blijven bij je favoriete werkgever.

Bij wijze van test probeer ik het principe even uit, tijdens een korte skitrip op anderhalf uur van onze woonplaats. Terwijl het sportieve gedeelte van de familie zich op de piste waagt, neem ik de tijd om wat werk te verzetten. Vanuit de gezellige stuga in het dorp, of vanop een bankje bij de piste

Work from anywhere gaat nog een stapje verder dan work from home

THUISWERKENDE MAMA IN ZWEDEN

Ik kan het alleen maar toejuichen. Sinds we in Zweden wonen, ben ik namelijk ook ‘thuiswerkende mama’. Geen verlof meer moeten nemen als de technieker voor de verwarming langskomt, als je vol spanning wacht op dat ene pakketje of als je je kind eens wat vroeger van school moet halen. Die vrijheid en flexibiliteit zou ik niet meer kunnen missen, eerlijk waar. Dat betekent ook dat ik soms op de meest vreemde momenten of plekken werk. Als ik de kinderen naar hun hobby breng en de tijd tussen brengen en halen te kort is om naar huis te gaan, kun je ‘m maar beter nuttig besteden, toch? Een lichtgewicht laptop, een goede internetverbinding en een thermosbeker vol koffie en ik ben vertrokken. Heerlijk, om de volgende dag met wat voorsprong te starten.

THUISWERKEN NA CORONA: JIJ OOK?

“Hey”, hoor ik je denken, “niet iedereen kan dat, hoor”. Ik besef dat maar al te goed, dus veralgemenen of verbloemen, daar waag ik me niet aan. Het klopt ook dat je die work/life balance zélf heel goed in de gaten moet houden, want voor je het weet zit je elke avond of zaterdagmorgen te werken. Je trekt namelijk niet zomaar de deur achter je dicht na je werkdag. De dingen lopen veel meer door elkaar. Voorlopig zie ik persoonlijk meer voordelen dan nadelen en hoop ik van harte dat er ook in België heel wat bedrijven het Spotify-voorbeeld zullen volgen. Eender waar werken, het is een luxe!

Groetjes vanuit m’n tijdelijke werkplek, de skipiste van Isaberg.

Sara

NOG MEER VERHALEN UIT ZWEDEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here