©iStock

Peanut: de Tinder voor mama’s

Net mama geworden en je voelt je regelmatig geïsoleerd tussen je kinderloze vriendinnen? Een nieuwe app met de naam ‘Peanut’ helpt je een nieuwe groep moedervriendinnen aan te maken. De app is verkrijgbaar in verschillende landen en ook in België lijkt er interesse.

Al swipend vriendinnen zoeken

Peanut is de app waar moeders elkaar kunnen vinden door elkaars profielen te swipen. Het wordt dan ook niet zonder reden de Tinder voor mama’s genoemd. Net als deze dating app, gebruikt Peanut het ‘swipe’-systeem om jezelf te verbinden met mogelijke vriendinnen. Peanut wordt de Tinder voor mama’s genoemd, omdat de werking van de app veel weg heeft van de populaire dating app. Moeders kunnen in de app de profielen van andere moeders in de buurt bekijken. Een veeg naar boven geeft andere moeders een handje omhoog, een veeg naar beneden betekent: geen interesse. Als beiden elkaars profiel liken is er een connectie, waarna het mogelijk is om met elkaar te chatten.

Chatten of speeldates

Maar in plaats van het ‘ben ik hot or not’-spelletje, probeert Peanut zich te richten op het vinden van anderen met dezelfde interesses. Denk aan zaken als: de taal die je spreekt, werk je parttime, fulltime of ben je thuisblijfmoeder, ga je graag naar buiten enzovoort. De moeders kunnen elkaar vinden op de app om gezelschap te vinden, chatcontacten op te doen en ervaringen te delen over belangrijke onderwerpen. Daarbij kun je de leeftijden van je kinderen invoeren om leuke speeldates af te spreken.

Uitbreiding naar meer landen

Al binnen een jaar had de dating app voor moeders een gebruikersbestand van meer dan 300.000 moeders die samen meer dan 19 miljoen keer geswipet hebben. Inmiddels zijn we een jaar verder en is de groei niet gestopt. Integendeel zelfs, Peanut breidt uit naar steeds meer landen. Waar de app eerst alleen in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar was wordt de app in steeds meer landen gelanceerd. Of Peanut ook zal aanslaan in België? De tijd zal het leren!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content