Trouwen na een huis en kinderen? I said yes

De tijd dat het huwelijk het allereerste begin van een relatie was, ligt al lang achter ons. Iedereen kiest zijn eigen moment of doet het helemaal niet. Even goed. Ik dacht altijd dat ik het nooit zou doen. Mijn lief en ik vonden een leven samen, een gedeelde hypotheek en twee prachtige kinderen meer dan voldoende om elkaar onze grootste liefde en trouw te geven. Tot ik 35 jaar werd, koppels rondom ons, soms fataal, zag struggelen en ik te weinig liefde gevierd zag worden. Toen dacht ik: ik wil trouwen.

Trouwen na een huis en kinderen? Redactrice Leila ging ervoor

Trouwen als een straf team

Huwen wanneer de liefde pril en immer vurig is, is prachtig. Eerlijk waar. Ik had er op dat moment totaal geen behoefte aan, maar vier maar al te graag mee met wie dat wel doet. Maar wat ik zelf niet voelde toen ik tot over m’n oren was en vlinders kriskras door mijn buik fladderden, voelde ik nu plots wel. Nu, nadat we samen twee huizen kochten en verbouwden. Nu, nadat we samen twee kinderen kregen en elke keer weer op zoek moesten naar onszelf, elkaar en de balans tussen die twee. Nu, nu ik echt kan zeggen: wow, wat een straf team zijn wij. Nu, nu we niet alleen maar jong en verliefd zijn, maar nu we het naar een level of 10 hoger tilden. Naar een plek waar we groeiden tot twee managers van een huishouden naar ons hart, terwijl we elk onze eigen professionele weg banen, elkaar die ruimte geven én daarenboven ook nog eens head over heals zijn en de heerlijkste avonden beleven wanneer we gewoon met z’n twee op pad gaan. OMG, daar moesten we op klinken. Dat verdiende een feest. Een groots  feest waarop iedereen zou dansen alsof er geen morgen is. We moesten trouwen.

Kinderen zijn een extra trouwdimensie

Het jaar waarin wij onze trouwerij planden, was één groot feest. Misschien zelfs groter dan het uiteindelijke huwelijk. En daar zorgden onze kinderen mee voor. Onze dochter van 6 haar ogen lichtten op bij het idee alleen al. Een groot feest voor ons, voor haar en haar kleine broer?! Dat kon niet anders dan de beste dag ooit worden. En dat werd het. Onze liefde weerspiegeld zien in hun ogen, hun uitkijken, hun zichtbare trots, gaf onze plannen, onze liefde en onze goesting een heerlijke extra dimensie. We zouden niet enkel onze tweevuldigheid vieren. We vierden tegelijk dat we samen twee prachtige kinderen kregen en met zijn vieren zo gelukkig zijn als maar kan.

Er wordt sowieso te weinig gevierd

We gaan meer dan ooit uit. We drinken samen koffies in de hipste bars, hoppen van zomerbar naar terras, testen alle restaurants met of zonder sterren uit en zijn constant op zoek naar kindvriendelijke hotspots om alles te combineren. Maar hoe vaak gaan we nog naar huwelijksfeesten, communies, doopfeesten en grootse verjaardagspartijen? Te weinig. En dat is jammer, want sommige dingen verdienen het meer dan wat ook om gevierd te worden. Het leven is een groot feest, toch? Of zou dat toch op z’n minst mogen zijn. Dus laten we vanaf nu elke gelegenheid die er is, groot of klein, gebruiken om samen te komen, te vieren en te genieten. Zoiets als de liefde bijvoorbeeld. Ik kreeg er in ieder geval geen spijt van.

Zin in een feest? Lees dan ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content