Getty Images

Zo creëer je het vakantiegevoel bij je thuis

Geen budget, zin of mogelijkheid om dit jaar op vakantie te gaan? Treur niet! Met onze tips creëer je het vakantiegevoel gewoon bij je thuis. Ook ideaal om in het weekend even te ontsnappen aan de wekelijkse routine, trouwens.

Zet een exotische maaltijd op het menu

Onze eerste tip voor een zalig vakantiegevoel: waan je op een Grieks eiland met een lekkere souvlaki of in Italië met een homemade pizza. Zet de klassiekers van je favoriete vakantieland op het menu. Kies ook, net zoals op vakantie, voor een uitgebreid dessertbuffet. Geen zin om achter de kookpotten te staan? Ga naar een exotisch restaurant of bestel het gewoon! Laat elk gezinslid eens een land kiezen, zo ontdek je vast nieuwe toppers.

Inspiratie nodig? Die vind je hier!

Doorbreek routines

Eten jullie altijd aan de eettafel? Organiseer eens een indoor picknick voor de televisie! Of bouw de woonkamer om tot een fort waar jullie vannacht allemaal in slapen. Op vakantie mag het allemaal een beetje anders dan anders zijn, toch?

Ga voor een digitale detox

Dit punt zal waarschijnlijk wat minder populair zijn, maar het is zo heerlijk om even uit te loggen, de beeldschermen weg te leggen en echt tijd te hebben voor elkaar. Doe alsof je op een afgelegen plek, zonder wifi, op vakantie bent. Het is een beetje wennen, maar het doet écht deugd en het draagt bij aan een authentiek vakantiegevoel.

Breng de zomer in huis

Geef je interieur een zomerse toets. Koop een grote, kleurrijke bos bloemen. Vervang de saaie kussenslopen door exemplaren met exotische prints. Haal wat zomerse decoratie in huis, zodat je een totaal andere look & feel krijgt.

Kamperen aan huis

Zet een tent op in je achtertuin en geniet van het avondeten onder de sterrenhemel. Vervolgens gaan jullie slapen in de tent. Avontuurlijk, maar tegelijkertijd ben je van alle gemakken voorzien: je eigen wc en douche zijn binnen handbereik en de koelkast zit vol met lekkers. Begint het te regenen of wordt het frisjes? Dan kun je alsnog naar je warme bed vluchten.

Tijd voor een tuinfeest

Lekkere hapjes, alcoholvrije cocktails, zelfgemaakte versiering en goede muziek. En je bent helemaal klaar voor het tuinfeest van het jaar. Laat jullie kinderen een thema kiezen en organiseer een verkleedwedstrijd. Liever geen laat feestje? Organiseer dan een hippe zomerbrunch.

Bron: jmouders.nl

Lees ook:

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content