©iStock

Vloeken in het bijzijn van je kind? Volgens onderzoekers is dit helemaal oké!

Voor de geboorte van je kind was je er rotsvast van overtuigd: je ging nooit vloeken in het bijzijn van je kind. Maar de realiteit blijkt toch anders en er floept regelmatig een ‘shit’ of ‘fuck’ uit. Don’t worry. Volgens sommige wetenschappers is het zelfs leerzaam.

Vloeken waar je kind bij is? Maak je hier vooral niet druk om, zeggen sommige wetenschappers. Sterker nog, het zou zelfs leerzaam zijn voor kinderen als ze hun ouders – af en toe – horen vloeken of het zelf doen.

Vloeken in het bijzijn van je kind: geen ramp

Al eerder hebben onderzoeken aangetoond dat het geen ramp is als je kind je hoort vloeken of zelf op z’n tijd ‘shit’ of iets vergelijkbaars roept. Zo is gebleken dat vloeken de band tussen het gezin kan versterken, het een goede manier is om stoom af te blazen en om te gaan met emoties en stress. Ook blijkt uit onderzoek dat volwassenen en kinderen die veel vloeken vaak heel intelligent zijn en bovendien eerlijk.

Uitgebreide woordenschat

Dr. Emma Byrne, een wetenschapper op het gebied van kunstmatige intelligentie (KI) en de auteur van het boek Swearing is Good for You: The Amazing Science of Bad Language doet hier nog een schepje bovenop. Volgens haar kan vloeken bij kinderen ook nog eens in verband worden gebracht met een betere woordenschat, meer geloofwaardigheid en kan het een kind helpen bij het uiten en verwerken van woede.

Vloeken tegen de pijn

Om haar mening te onderbouwen haalt de zelfbenoemde ‘Vloekende Wetenschapper’, nog een ander interessant onderzoek aan waaruit blijkt dat vloeken kinderen en volwassenen helpt om fysieke pijn aan te kunnen. Door te vloeken, stijgt je tolerantie voor pijn met 50 procent. Mensen die neutrale woorden roepen, kunnen pijn veel minder goed hebben.

Natuurlijk zit je als ouder vast niet te wachten op een kind dat te pas en te onpas vloekt, maar zo af en toe is dus helemaal niet erg. Integendeel. En dat geldt dus ook voor jou. 😉

Bron: Oudersvannu.nl

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content