Kunnen huisdieren voelen dat je zwanger bent?

Door -
voelen huisdieren dat je zwanger bent
Getty Images
Heb je al gemerkt dat je hond of kat zich anders gedraagt sinds je zwanger bent? De een komt wat meer knuffelen, de ander houdt net wat meer afstand. Zouden ze op de een of andere manier voelen dat hun baasje zwanger is? Je leest het hier.

Voelen huisdieren je zwangerschap aan?

Honden en katten zijn pientere dieren en kennen hun baasjes door en door. Doordat zij niet kunnen communiceren met woorden, leiden ze informatie af uit lichaamstaal. En hoewel jij het misschien zelf niet doorhebt, zorgt je zwangerschap er van bij het begin voor dat je je anders gedraagt. Logisch ook, met al die hormonale veranderingen in je lijf! En die – soms heel subtiele – verschillen met vroeger heeft je viervoeter ongetwijfeld in de smiezen.

Over hormonen gesproken: als je zwanger bent, verandert je hormonale huishouding zoveel, dat je lichaamsgeur ook licht verandert. Jijzelf of de mensen in je omgeving zullen daar meestal niets van merken, maar je hond en kat wél. Hun reukorgaan is immers duizenden keren méér ontwikkeld dan dat van de mens. Ze hebben dus niet enkel gezien dat je een baby verwacht, maar ook geroken.

Wat voelen ze dan precies?

Je hond en kat hebben dus zeker en vast in de gaten dat er iets op til is, maar er meteen van uitgaan dat ze ook doorhebben dat er over 9 maanden een nieuw mensje in huis zal zijn, is een beetje overdreven. Ze pikken met andere woorden een verandering op, maar wat die verandering is, weten ze dan weer niet. Daarom is het belangrijk om je hond en kat voor te bereiden op de komst van je kleintje, zodat ze niet te overweldigd zijn als jij en je partner thuiskomen met jullie spruit.

Meer lezen over de relatie tussen je huisdier en je kind?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here