© Getty Images

13x dingen die erop wijzen dat je best nog even wacht met kinderen

Zie je je vriendinnen één voor één een gezin starten en twijfel je of jij al klaar bent om mama te worden? Deze dingen wijzen erop dat je best nog even wacht met kinderen.

Waarom je best nog even wacht met mama worden

 1. Niets heiliger dan je vrijheid! Je wilt dus het liefst meerdere keren per jaar op avontuur. Niet onmogelijk met een kind, maar ook niet meteen de makkelijkste oplossing.
 2. Het idee dat je je moet settelen klinkt vreselijk, want jij houdt er nu eenmaal van om regelmatig te verhuizen. Eens je kinderen hebt en ze naar de opvang of school gaan is dat een stuk moeilijker.
 3. Je houdt wel van kinderen, maar er gewoon even mee spelen klinkt veel aanlokkelijker dan er elke nacht voor te moeten opstaan.
 4. Die slaap, die is heilig. Zeker als je het weer eens veel te laat hebt gemaakt.
 5. Geduld is een schone deugd, zeggen ze. Als je niet erg geduldig bent, zou het weleens kunnen dat je harder gaat wenen dan je baby. En dat kan onmogelijk de bedoeling zijn.
 6. Je ziet jezelf niet als de makkelijkste persoon. Stel je voor dat je elke dag moet zorgen voor een miniversie van jezelf!
 7. Je bent een controlefreak en kunt er absoluut niet tegen dat gemaakte plannen last-minute wijzigen.
 8. Je doet de dingen graag op jouw manier en haat het om hulp te vragen. Wel, als je kinderen hebt, zul je merken dat het héél moeilijk wordt als je geen village hebt die je steunt.
 9. Nieuwe mensen ontmoeten schrikt je af. En dat is nu net wat er de hele tijd gebeurt als je een kind hebt. Vriendjes uit de klas, een nieuwe juf en ouders die feestjes willen organiseren.
 10. Stilte en me-time is heilig? Niet onmogelijk met kinderen in huis, tenminste als je partner zijn duit in het zakje doet. In de andere gevallen: lang leve de noisecancelling hoofdtelefoons!
 11. Je bent een clean-freak en hebt je huis het liefst opgeruimd en netjes. Kinderen zorgen voor heel wat spullen. Voor je het weet staat er een tipi in je woonkamer en ligt het bad vol schreeuwerige badspeeltjes.
 12. Je bent een workaholic. Je leeft voor je werk je kunt je niet voorstellen dat dat niet meer op de eerste plaats komt. Natuurlijk kun je gewoon blijven werken en zelfs carrière maken met een kind, maar er komt regelmatig wat tussen. 🙂
 13. Je hebt het gevoel dat je nu al overspannen bent. Als alle andere aspecten in je leven je stress bezorgen, is het misschien beter om je kinderwens nog even on hold te zetten en eerst die andere dingen aan te pakken.

Bronnen: bestlifeonline.com, momjunction.com

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content