istock

Zó vind je de perfecte babysitter

Als ouders is het belangrijk om af en toe met z’n tweetjes op stap te gaan. Niet iedereen kan op zo’n moment beroep doen op oma of opa, dus wordt er een babysitter ingeschakeld. Maar hoe vind je iemand die geschikt is?

Het kiezen van een persoon die de hele avond op je kinderen gaat passen, is niet gemakkelijk. Ook al willen we ontzettend graag tijd voor onszelf, we laten onze kinderen niet achter bij de eerste de beste. Want wie heeft er nu nog geen horrorverhalen gehoord over babysitters?

Toch hoef je niet te panikeren. Met deze tips vind je vast de perfecte persoon waar je je kinderen met een gerust hart aan kunt toevertrouwen:

Check de referenties

Er gaat niets boven een persoon die goede referenties heeft. Dat maakt het voor jou gemakkelijker om de persoon te vertrouwen en kun je met een gerust hart de kinderen achterlaten. Vraag dus aan je vrienden, buren of collega’s of zij een betrouwbare oppas kennen!

Raadpleeg speciale babysit sites of apps

Er bestaan verschillende gespecialiseerde sites zoals SitterFix, Yoopies of Babysitters.be waar je advertenties van babysitters kunt vinden. De meeste sites zijn gratis, maar in sommige gevallen betaal je een kleine vergoeding om contact te kunnen opnemen met een babysitter.

Kies een gekwalificeerde persoon

Kies bijvoorbeeld studenten in de pedagogie, kinderopvang, toekomstige leerkrachten enzovoort. Op die manier ben je al zeker dat die persoon op een professionele manier met je kinderen zal omgaan en vaak hebben zij ook leuk ideetjes om je kinderen bezig te houden.

Vertrouw op je intuïtie

Klinkt de babysitter tijdens het gesprek als de geknipte persoon, maar voel je je er toch niet goed bij? Doe het dan niet. Afgaan op je gevoel is geen objectieve manier van beoordelen, maar het is nutteloos om je kind achter te laten bij iemand die je niet volledig vertrouwt.

Kies iemand uit je buurt

Soms is het handig om een babysitter in de buurt te hebben die snel beschikbaar is, zeker als je ze meerdere keren wil inschakelen.

Doe een test

Net zoals je kind een half dagje naar school of naar de crèche gaat, kun je ook de oppas meerdere keren laten langskomen voor enkele uurtjes om te zien hoe je kinderen er op reageren. Het is tenslotte belangrijk dat ook zij zich op hun gemak voelen bij hun babysitter.

 

Lees ook

Partner Content