Moedermelk als coronamedicijn: antistoffen gevonden in melk van besmette mama’s

Door -
antistoffen corona moedermelk
© Getty Images
De moedermelk van mama's die besmet raakten met het coronavirus, blijkt antistoffen te bevatten tegen het virus. Wetenschappers onderzoeken nu of de melk gebruikt kan worden om besmettingen te voorkomen.

In het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC hebben onderzoekers ontdekt dat in de moedermelk van vrouwen die besmet raakten met het coronavirus antistoffen zitten. Sterker nog: zelfs na het verwarmen van de melk blijven die antistoffen aanwezig. En het goede nieuws is dat gepasteuriseerde moedermelk ook door andere mensen gedronken kan worden.

Coronamedicijn

Moedermelk lijkt dus een mogelijk medicijn tegen het coronavirus. Al is er nog meer onderzoek nodig om te kijken of de moedermelk daadwerkelijk ingezet kan worden als preventieve behandelmethode tegen het virus.

Onderzoekers vermoeden wel dat na het drinken van de melk, de antistoffen zich aan de oppervlakte van de slijmvliezen hechten. Daar vallen zij de virusdeeltjes aan nog voor ze in het lichaam binnendringen. Om verder onderzoek te kunnen doen, start het ziekenhuis een campagne om duizend vrouwen te vinden die moedermelk willen doneren.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here