1 op de 7 zwangere vrouwen krijgt een miskraam

Door -
©iStock
Maar liefst 1 op 7 zwangere vrouwen krijgt te maken met een miskraam. Gynaecologen pleiten er dan ook voor om dit onderwerp tijdens de lessen seksuele opvoeding aan te kaarten zodat jonge vrouwen beter geïnformeerd zijn.

Als we aan een zwangerschap en aan baby’s denken, denken we aan intens geluk, niet aan problemen. Maar toch krijgt op de 7 zwangere vrouwen te maken met een miskraam.

Seksuele voorlichting

Daarom pleit de Vereniging voor Gynaecologen en Verloskundigen ervoor om al tijdens de seksuele voorlichting op school met meisjes te praten over miskramen en andere vormen van zwangerschapsverlies. Zo realiseren ze dat het vaker voorkomt dan de meeste mensen denken. Bovendien kunnen vrouwen er amper met elkaar over praten, omdat ze niet goed weten hoe.

“Jonge meisjes en de vrouwen die in de vruchtbare leeftijd komen, zijn relatief goed op de hoogte van de geslachtsorganen, van hoe kindjes ter wereld komen, hoe een zwangerschap ontstaat, over bevalling en de keizersnede enzovoort. Maar dat het zo frequent kan misgaan, dat weten ze niet”, zegt Johan Van Wiemeersch van de Vereniging voor Gynaecologen en Verloskundigen.

Bron: hln.be

Lees ook:

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here