Maak een bevallingsplaylist op Spotify!

Door -
Steeds meer en meer ouders stellen op voorhand een playlist op om tijdens de bevalling af te spelen. Door dat succes besliste Spotify om samen met de bekende Amerikaanse gynaecoloog Dr. Jacques Moritz een perfecte bevallingsplaylist op te stellen.

Muziek heeft een sterke invloed

Volgens Dr. Moritz heeft muziek een sterke invloed op ons zenuwstelsel, voornamelijk op het deel dat onze herinneringen, emoties en gevoelens van angst en pijn reguleert. Het inzetten van muziek is daarom een soort van geruststelling. Tevens kunnen verloskamers heel luide plekken zijn. De muziek kan vrouwen helpen om zich beter te concentreren op hun bevalling.

Geboorteproces nabootsen

De bevallingsplaylist van Spotify zou het geboorteproces nabootsen. De eerste liedjes zijn namelijk rustig, maar al snel gaat dat over naar uptempo nummers met een sterkere beat, om ten slotte af te sluiten met een nummer van Bach, speciaal voor moeders die hun kindje voor de eerste keer in hun armen nemen.

Tips voor een eigen playlist

Als de door Spotify gemaakte playlist niks voor jou is kan je altijd zelf je muziek samenstellen. Dr. Moritz geeft enkele tips waar je zeker op moet letten:

  • Probeer nummers met meezingbare tekst te vermijden. Kies dus voor instrumentale muziek of ga voor zang in een vreemde taal.
  • Je playlist moet minimaal vijf uur zijn, meer ideaal zelfs tien uur.
  • Zorg ervoor dat je nummers je mooi laten voelen. Ook muziek waar je vaak naar geluisterd hebt tijdens je zwangerschap werkt goed. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de foetus muziek herkent van tijdens de zwangerschap.
  • Kies voor muziek waar je graag naar luisterde tijdens je eigen jeugd.

Benieuwd naar de playlist?

Beluister hem hier!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here