Al bijna 500 moeders ingeschreven als “Borstfigurant”

©Kind en Gezin
Sinds Kind en Gezin in oktober vorig jaar startte met de campagne rond "Borstfiguranten" hebben zich al 497 moeders ingeschreven.

Borstvoeding geven is de normaalste zaak van de wereld en moet ook op openbare plekken ‘gewoon’ worden of blijven. In Vlaanderen zijn we het echter niet altijd gewoon dat een intiem moment zoals borstvoeding publiek wordt beleefd.

Om borstvoeding verder te normaliseren lanceerde Kind en Gezin in oktober 2017 de campagne “Borstfiguranten”. Bedoeling is borstvoedende vrouwen in te zetten als figurant in films en series. Op die manier moet het beeld van een baby aan de borst, ook in de publieke ruimte, normaler worden.

Familie en Buurtpolitie

Tien maanden na de lancering telt de databank voor producers en castingverantwoordelijken volgens Kind en Gezin 497 moeders die zich hebben inschreven als Borstfigurant. Intussen waren er ook al Borstfiguranten te zien in twee televisieseries, met name ‘De zonen van Van As’ en ‘Familie’. In september komt er ook een Borstfigurant in ‘de Buurtpolitie’.

“Daar zijn we heel blij mee”, zegt Nele Wouters, woordvoerder van Kind en Gezin. “In deze Internationale week van Borstvoeding willen we hier opnieuw aandacht voor vragen. We dromen van veel meer Borstfiguranten in series, magazines, reclamespots, video’s, films, praatprogramma’s,…”.

Geef het een kans

Vandaag start 77.8% van de Vlaamse moeders met borstvoeding. Op dag 6 geeft nog maar 65,4% van de mama’s uitsluitend borstvoeding. En dat mag meer zijn volgens Leen Du Bois van Kind en Gezin. “We willen jonge moeders aanmoedigen om borstvoeding een kans te geven, al was het maar voor eventjes. Wij focusten ons altijd al op goede opvolging en coaching. Met deze campagne willen we borstvoeding opnieuw een plaats geven in onze beeldcultuur en zo hopelijk de comfortzone van mama’s om borstvoeding te geven, vergroten.”

Wie een Borstfigurant wil boeken of wie zelf een Borstfigurant wil worden kan terecht op www.borstfiguranten.be.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here