Bord leeg eten? Geen goed idee!

Door -
kind eten bord
Zeg je ook vaak tegen je kind: ‘Eet je bord leeg’? Dat doe je dus maar beter niet! Uit een nieuw onderzoek van de Liverpool University is namelijk gebleken dat je bord altijd leeg eten tot overgewicht kan leiden.

Bord leeg eten zorgt voor hoger gewicht

Moest jij als kind ook altijd je bord leeg eten én pas je dit principe nog steeds toe bij jouw kinderen? Deze opvoedregel is volgens onderzoekers van de Liverpool University ondertussen achterhaald. Zij raden dit principe dan ook af omdat het een negatieve invloed heeft op een gezond gewicht.  Uit hun onderzoek bij 385 respondenten is namelijk gebleken dat zij die altijd hun bord leeg eten, een grotere kans op een hogere BMI hebben.

Te grote porties eten

Kinderen verplichten om altijd alles op te eten, zorgt er volgens de onderzoekers voor dat ze niet meer voelen wanneer ze genoeg gegeten hebben. Je bord leeg eten is in deze tijden van obesitas een onaangepast gedrag geworden stellen zij zelfs. Daarnaast vergeten we er rekening mee te houden dat de porties van de maaltijden de voorbije jaren steeds groter zijn geworden.

Kleinere borden

Hoe het dan wel aan pakken? Geef je kind een kleine portie en eet zelf ook uit een kleiner bord. Hebben jullie nog honger, dan kan je altijd nog een portie bij opscheppen.