Buitenspeeldag: woensdag 24 april is het weer zover

Door -
buiten spelen
©GettyImages
Op woensdag 24 april gaat de tv uit en de tablet in de kast, want dan is het weer tijd voor Buitenspeeldag, dé dag waarop kinderen lekker kunnen buitenspelen op heel wat verschillende locaties in heel Vlaanderen!

Hoera, het is weer Buitenspeeldag!

Al voor de 12de keer op rij organiseren kinderzenders Ketnet, Nickelodeon, Studio 100 tv en VTM Kids samen met onder andere de Vlaamse Overheid opnieuw Buitenspeeldag.

Op deze dag worden er in heel Vlaanderen verschillende activiteiten voorzien voor kinderen. De kinderzenders geven alvast het goede voorbeeld en zenden tussen 13u en 17u geen programma’s uit; je hebt dan ook geen enkel excuus om binnen te blijven! Kom 24 april naar buiten en trommel je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op en maak er een spetterend avontuur van.

Wat is er waar te doen?

  • ANTWERPEN

In Westerlo staat er enorm veel speelplezier op het programma. Er zijn springkastelen, een fietsparcours, reuzenspelen, frisdrank-bakken bouwen, kampen bouwen, een zandbak, … Maar denk ook aan grime, gekke haarkapsels, een leeshoekje, creatief aan de slag gaan met verf, een fruitstandje, muziek, een gekke fotostand, een blotevoetenpad en nog veel meer!

Meer activiteiten in Antwerpen

  • BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

In Anderlecht staat de buitenspeeldag volledig in het teken van Bruegel. Een namiddag vol plezier met allerlei leuke speelactiviteiten, gebaseerd op zijn werk ‘Kinderspelen’. Je kan er ook fotograferen, schilderen, tekenen, … voor ieder wat wils, dus!

Meer activiteiten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

  • LIMBURG

In Hamont Achel wordt ’t Mulke omgetoverd in een waar regenbooglab. Heb jij al van de regenboogmannetjes gehoord? Ze komen van de regenboogplaneet en ze drinken heel graag water. Onze planeet stroomt over van het water, door het vele afval en de gassen van auto’s die al het ijs op onze planeet doen smelten. Professor Smog is bang dat de regenboogmannetjes naar de aarde willen verhuizen, maar daar is geen plaats voor! Kom jij helpen het raadsel te ontrafelen om de regenboogmannetjes veilig terug naar hun eigen planeet te sturen?

Meer activiteiten in Limburg

  • OOST-VLAANDEREN

In Sint-Amandsberg kun je voor een paar uur het leger in. Sluipen, een parcours afleggen, je camoufleren; … Maar een goede soldaat moet ook kunnen marcheren en musiceren in de maat! Slaag je voor elke opdracht?

Meer activiteiten in Oost-Vlaanderen

  • VLAAMS-BRABANT

In Keerbergen opent op Buitenspeeldag het pop-up pretpark ‘Buitenspeeldagland’. Gedurende één enkele namiddag veranderen de terreinen rond de sporthal in een waanzinnige plek vol speelplezier. Het pop-up pretpark telt zeven themazones waar je van de ene verbazing in de andere valt.

Meer activiteiten in Vlaams-Brabant

    • WEST-VLAANDEREN

In Ardooie wordt iedereen kunstenaar op Buitenspeeldag. Kwast en Plakplak, twee kakelende kunstzinnige knutselaars, zorgen ervoor dat iedereen creatief aan de slag kan. Met wasco’ s, kwasten, vingerpotjes, grote vellen karton, bubbelplastiek, bloemen, buisjes en buizen, stokjes, papier in verschillende kleuren en soorten en tal van ander knutsel- en versiermateriaal mag jong en oud kunstzinnig aan de slag.

Meer activiteiten in West-Vlaanderen

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!