Chocolade is goed tijdens je zwangerschap!

Door -
Goed nieuws voor alle lekkerbekken: chocolade eten tijdens de zwangerschap is goed voor zowel de moeder als de baby. Haal dus snel nog een reep chocolade uit de kast!

Uit een Canadees onderzoek blijkt dat het eten van chocolade een positief effect heeft tijdens de zwangerschap.

De onderzoekers volgden 129 zwangere vrouwen tussen hun elfde week en de bevalling. De helft at 30 gram chocolade per dag. De artsen stelden daarbij vast dat de druk van de baarmoeder veel beter was dan bij de vrouwen die geen cacao aten.

De voordelen van cacao

Het Canadese onderzoeksteam heeft aangetoond dat zwarte cacao een aantal stoffen bevatten die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap:

Flavonoïden

Een antioxidant dat zorgt voor de bevordering van de bloedcirculatie van de placenta en een vermindering van het risico op zwangerschapsvergiftiging.

Vitaminen en mineralen

Pure cacao bevat veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor zwangere vrouwen. Denk hierbij aan vitamine A voor de weerstand, magnesium voor je zenuwstelsel, kalium voor de bloeddruk enzovoort.

Kies voor donkere chocolade

Natuurlijk zijn er ook negatieve kantjes aan dit verhaal. Zo is het essentieel – en al zeker tijdens de zwangerschap – om gewichtstoename onder controle te houden. Het teveel eten van chocolade zou dit sterk kunnen beïnvloeden.

Bovendien heeft alleen zwarte chocolade zijn gunsten bewezen. Andere soorten chocolade bevatten teveel vet of suiker en zouden daardoor een minder positief effect hebben op de bloedsomloop. Kies daarom bij voorkeur chocolade van ten minste 65% cacao en beperk het tot 20 à 30 gram per dag.

Lees ook