Dansen én zingen in de klas? Maak kennis met Hello Stars

Door -
Hello Stars
Geef toe, niets leuker dan al dansend en zingend iets bijleren, toch? En dat is precies waar de tweeëntwintigjarige Lya Luca uit Halle voor zorgt. Met haar muziekgroep 'Hello Stars' maakt ze videoclips over thema's als pesten en verkeersveiligheid om kinderen aan het dansen en zingen te krijgen. 

Lya Luca combineert haar drie grote passies in één project: dansen, zingen én het onderwijs. Hoe ze dat doet? Simpel, met haar eigen muziekgroep ‘Hello Stars’. Een project dat begon als eindwerk voor haar opleiding als leerkracht onderwijs, en wat ze vandaag met hart en ziel verderzet.

Kinderen bewegen veel te weinig binnen de schoolmuren. Ja, ze hebben lessen turnen en tijdens de speeltijd kunnen ze hun beentjes strekken, maar dat is volgens Lya niet genoeg. Kinderen moeten bewegen. En ook muziek mocht van haar wat meer aandacht krijgen in het lessenpakket.

Een schot in de roos

Lya vond dan ook de perfecte oplossing om beweging en muziek te combineren. Ze verzamelde enkele schoolkinderen rond zich, nam een videoclip op en dat was meteen een schot in de roos. Reden genoeg dus om het niet bij een gewoon eindwerk te laten. ‘Hello Stars’ werd geboren.

De kinderen dansen én zingen op zelfgeschreven nummers. Die gaan niet alleen over de zon of de liefde, maar Lya kiest thema’s die heel dicht bij de leefwereld van kinderen aanleunen en wat ze in de klas allemaal leren. Denk maar aan de start van het nieuwe schooljaar, pesten en verkeersveiligheid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Leren was nog nooit zo leuk

De videoclips zijn niet alleen leuk om naar te kijken of om zelf mee te dansen en te zingen, maar je leert daadwerkelijk iets bij. En niet alleen op school kunnen ze van pas komen, ook animatoren, jeugdwerkers en jeugdbewegingen kunnen de video’s integreren in de activiteiten.

Dat er nood is aan zo’n leuke manier om te leren, dat bewijst het succes van ‘Hello Stars’. Op korte tijd hebben al meer dan honderd scholen laten weten dat ze interesse hebben om de video’s te gebruiken in de klas.

Win een exclusief optreden!

Op 1 september lanceert ‘Hello Stars’ een mini-album, met vijf liedjes die in een videoclip werden gegoten. Om dat te vieren, wordt er ook nog een wedstrijd georganiseerd. De winnende school mag de kinderen van ‘Hello Stars’ ontvangen voor een exclusief optreden. Meer info vind je op www.hellostars.be.

Beeld: facebook.com/hellostarsmusic 

MEER LEZEN:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here