‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt prachtige foto waarop ze borstvoeding geeft

Door -
Daphne Paelinck
© VRT - 2019
‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt tijdens deze Internationale Week van de Borstvoeding enkele mooie beelden op Instagram. Op deze foto's is te zien hoe de actrice haar vijf weken oude dochtertje Allie borstvoeding geeft. Ze wil daarmee (toekomstige) mama’s steunen in hun keuze om al dan niet borstvoeding te geven, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk.

De 31-jarige actrice Daphne Paelinck beviel eind juni van haar eerste kindje: een dochter, Allie. Gisteren plaatste ze enkele prachtige foto’s op Instagram van zichzelf en haar dochtertje, ook eentje waarop ze borstvoeding geeft.

Voor de onzekere mama’s

“Dit deel ik voor alle mama’s die zich ooit onzeker voelden tijdens de borstvoeding, de mama’s die angst hebben wanneer hun kind op straat begint te huilen en ze zich schamen omdat ze hun borst moeten ontbloten om hun kind te voeden, de mama’s die het moeilijk hebben door de onderbroken nachten en de mama’s die nog een wondertje in zich dragen en om deze redenen twijfelen over hoe ze hun kind gaan voeden”.

Puurste vorm van liefde

“Mij zal je niet horen zeggen dat ik borstvoeding altijd makkelijk vind of dat ik me nooit schaam wanneer mijn meisje honger heeft en ik op restaurant zit en me afvraag hoe ik dit weer subtiel zal aanpakken om de mensen rondom me niet in shock te brengen of een rare blik te krijgen. Lieve mama’s, het is een feit dat sommige mensen een borst zien en alleen maar aan het seksuele denken, terwijl dit de puurste vorm van liefde is wanneer je tijdens het voeden in de ogen van je kind kijkt en haar blik vol vertrouwen en onschuld als antwoord mag opvangen. Voor je kleintje ben jij de wereld en dat is wat telt! Jij bent de enige baas van je lichaam, dus maak de keuze hoe jij wil voeden voor jezelf en niet op basis van een ander”, klinkt het.

 

View this post on Instagram

 

Dit deel ik voor alle mama’s die zich ooit onzeker voelde tijdens de borstvoeding, de mama’s die angst hebben wanneer hun kind op straat begint te huilen en ze zich schamen omdat ze hun borst moeten ontbloten om hun kind te voeden, de mama’s die het moeilijk hebben door de onderbroken nachten en de mama’s die nog een wondertje in zich dragen en om deze redenen twijfelen over hoe ze hun kind gaan voeden. Mij zal je niet horen zeggen dat ik borstvoeding altijd makkelijk vind of dat ik me nooit schaam wanneer mijn meisje honger heeft en ik op restaurant zit en me afvraag hoe ik dit weer subtiel zal aanpakken om de mensen rondom me niet in shock te brengen of een rare blik te krijgen. Lieve mama’s, het is een feit dat sommige mensen een borst zien en alleen maar aan het seksuele denken, terwijl dit de puurste vorm van liefde is wanneer je tijdens het voeden in de ogen van je kind kijkt en haar blik vol vertrouwen en onschuld als antwoord mag opvangen. Voor je kleintje ben jij de wereld en dat is wat telt! Jij bent de enige baas van je lichaam dus maak de keuze hoe jij wil voeden voor jezelf en niet op basis van een ander. ♡ Bedankt aan mijn goede vriendin en topfotografe @goele_b om dit uniek moment vast te leggen. ♡ . . . . . . . #normalizebreastfeeding #breastfeeding #liquidgold #baby #babygirl #newborn #momlife #anytimeanywhere #wnwchallenge #love #respect #motherhood #newborn #5weeksold #happiness #truelove #mommyandbaby #instagood #picoftheday #beyourself #smile #mybaby #motherdaughter #breastfeedingmom

A post shared by daphnepaelinck (@daphnepaelinck) on

OOK OVER BORSTVOEDING:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here