5 dingen die je kind zich altijd zal blijven herinneren

Door -
gezin
Wat herinner je zelf nog van je kindertijd? Wellicht amper iets. Toch zijn er vijf dingen die je kind zich altijd zal blijven herinneren. En nee, het zijn niet de dure cadeaus die je kinderen altijd bij zullen blijven.

Deze vijf momenten zullen je kinderen zich altijd blijven herinneren:

1.    De momenten dat je hen een veilig gevoel gaf

Zelfs de meest banale momenten zoals monsters verjagen onder hun bed of hun fiets vasthouden bij de eerste ritjes, zullen je kinderen zich altijd blijven herinneren. Momenten dat ze zich veilig voelden bij jou staan dus voor altijd in hun geheugen gegrift.

2.    De momenten dat ze je volle aandacht kregen

Hoeveel tijd je spendeerde aan je telefoon terwijl je kids om aandacht vroegen, zullen ze zich gelukkig niet herinneren. Maar de momenten dat je zomaar samen met hen op de trampoline sprong, een gek toneeltje opvoerde of samen met hen in de keuken stond te dansen zullen ze zich altijd blijven herinneren.

3.    De manier waarop je met je partner omging

Hoe jij en je partner met elkaar communiceren en omgaan, heeft een grote invloed op de latere relaties die je kinderen zullen aangaan. Natuurlijk is er in elk huishouden wel eens een ruzie of onenigheid, maar zorg er dus voor dat dit niet het enige is dat je kinderen te zien en horen krijgen.

4.    De familietradities

Spontane momenten zijn natuurlijk erg leuk, maar kinderen hebben ook zekerheden nodig. Elke zondag een wandeling in het bos, taart eten bij een verjaardag, de jaarlijkse gezinsvakantie… Al deze grote en kleine familietradities zullen je kinderen blijven onthouden en wellicht op een dag zelfs blijven doen met hun eigen kinderen.

5.    Jouw tekenen van liefde

Al op zeer jonge leeftijd vangen kinderen tekenen van liefde en positieve signalen op, maar ook van negatieve kritiek.  Natuurlijk kan het niet elke dag rozengeur en maneschijn zijn in de opvoeding van je kinderen, maar zorg er wel voor dat je je kinderen op de juiste manier correct en beleefd opvoedt. Een straf of je stem verheffen zal zeker nodig zijn, maar let er op dat dit niet het enige is.

Lees ook: