Een hond maakt je kind minder angstig

Door -
kind hond
Hebben je kinderen een hond als huisdier? Dan zouden ze minder angstig zijn dan kinderen zonder hond. Dat is alvast gebleken uit een Amerikaans onderzoek dat gepubliceerd is in het Preventing Chronic Disease Journal.

Kind minder bang met hond

Een hond is het ideale speelkameraadje voor je kind, maar hij zorgt er ook voor dat je kinderen minder bang zijn. Dit is gebleken uit een Amerikaans onderzoek bij zo’n 650 kinderen die zijn ingeschreven in het pediatrisch zorgcentrum in New York.

De onderzoekers keken vooral naar het verband tussen het hebben van een hond en de mentale gezondheid van het kind. Al snel konden ze de conclusie nemen dat kinderen met een hond minder angstig zijn dan zij die er geen als huisdier hebben.

Positieve invloed

De positieve invloed van een hond blijft trouwens de rest van je leven doorwerken. Zo ontdekten de onderzoekers dat wanneer men op jonge leeftijd een hondje had, men ook op latere leeftijd beter kon omgaan met angst. Dit komt vooral omdat honden ideaal zijn om sociale interacties te stimuleren. Bovendien bewijst dit ook dat therapie met honden een goed alternatief kan zijn bij stressvolle situaties.

Lees ook: