Een ontbijt doet kinderen beter presteren op school

Door -
ontbijt
Het is nogmaals bewezen dat kinderen die ’s morgens een ontbijt nemen beter presteren op de schoolbanken. Daarnaast werd er ook onderzocht welke voeding tot betere schoolprestaties leiden. En ja, gezond eten doet beter presteren!

Beter presteren met ontbijt

Bij vijfduizend schoolkinderen werden de ontbijtgewoonten en schoolprestaties onder de loep genomen door de Universiteit van Cardiff. De resultaten hiervan zijn verschenen in Public Health Nutrition. Een eerste vaststelling die men deed was dat een goed ontbijt tot betere prestaties op school leiden. Een ontbijtcliché dat bij deze weer eens bevestigd wordt.

Gezonde voeding

Daarnaast onderzocht men ook welke voeding voor betere prestaties zorgt. Chips, koekjes en snoep zeker niet. Een gezond ontbijt met fruit, zuivelproducten, brood of (suikervrije) ontbijtgranen heeft dan weer wel invloed. En daar stopt het niet: kinderen die in de loop van de dag ook gezond eten halen betere cijfers.

De conclusie van deze studie is dan ook dat er een duidelijk verband is tussen voeding en schoolprestaties. En daarom vinden ze het belangrijk dat ook scholen hieraan meer aandacht besteden. Het is de plicht van de school om ook gezondere voeding aan te bieden.

Lees ook: