Ga jij mee op Smurfenavontuur?

De smurfen vieren dit jaar hun zestigste verjaardag en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan. In Brussels Expo opent dit weekend een grote tentoonstelling over de Smurfen, die je als Smurfen-fan uiteraard niet mag missen.

De Smurfen, wie kent ze niet. Voor velen een portie nostalgie, maar ook vandaag kunnen die kleine blauwe mannetjes op nog veel fans rekenen. Ben jij er ook eentje? Rep je dan naar de Brusselse expo voor Het Smurfenavontuur.

Smurfenformaat

Als bezoeker krimp je tot Smurfenformaat en treed je binnen in een betoverende wereld vol ontdekkingen, maar ook gevaren. In negen ruimtes, verspreid over een totale oppervlakte van 1.500 vierkante meter, neem je de levensstijl van de Smurfen over.

“Het is een hedendaags spektakel”, vertelt programmadirecteur Xavier Dumon. “Je kunt met de ooievaar vliegen met een virtuele bril op. Je danst met de Smurfen, je hoort en ziet de Smurfen. Je leert de Smurfentaal en uiteindelijk kun je zelf een Smurf ‘worden’. Er worden heel wat nieuwe technologieën gebruikt.”

De wereld veroveren

Ongeveer vijftig miljoen verkochte strips in meer dan negentig landen, een televisieserie met 272 afleveringen die in meer dan honderd landen op de televisie te zien was, 41 YouTube-kanalen, drie langspeelfilms, een vliegtuig, vier pretparken. Het is duidelijk dat de Smurfen de wereld veroverd hebben, en vanaf dit weekend komt daar nog een expo bij, die de wereld zal rondgaan. Het Paleis 4 van Brussels Expo aan de Heizel is de eerste halte. Na Brussel begint het Smurfenavontuur in 2019 aan een wereldtournee van vijf jaar op de vijf continenten.

Voor jong en oud

“Het Smurfenavontuur is bedoeld voor mensen van 3 tot 103 jaar. De Smurfen zijn bekend bij alle generaties. De oudere generaties kennen ze misschien in 2D, de jongeren zullen ze kennen via de nieuwste technologieën’” zegt Dumon.

De expo loopt in Brussel tot 2 september.

Meer info: http://www.smurfexperience.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here