Je baby vaak knuffelen verbetert hersenontwikkeling

Door -
knuffelen baby
Knuffel jij ook zo graag met je pasgeboren baby? Doe dan zeker zo voort, want een recente studie heeft uitgewezen dat het knuffelen van je baby een grote invloed heeft op zijn hersenontwikkeling.

Meer knuffelen, meer hersenactiviteit

Uit een recente studie van het Nationwide Children’s Hospital in Ohio blijkt dat hoe meer baby’s worden geknuffeld, hoe meer hun hersenen groeien.

Tijdens de studie werden 125 pasgeborenen onderzocht, zowel premature als volgroeide baby’s. De resultaten toonden aan dat prematuren enerzijds minder hard reageerden op aanrakingen dan volgroeide baby’s, maar anderzijds werd ook duidelijk dat de hersenactiviteit van prematuren wél hoger was wanneer ze eerst een lange tijd lichaamscontact hadden gehad met de ouders of zorgverleners.

“Door vroeggeboren baby’s veel positieve affectie te geven, zoals huid-op-huid liggen met de ouders, zorg je ervoor dat hun hersenen even hard gaan reageren op aanrakingen als baby’s die wel een hele zwangerschap in de baarmoeder hebben kunnen groeien,” zegt onderzoekster Nathalie Maitre.

Zo veel mogelijk knuffelen met je baby is dus de boodschap!