Nieuwe nieuwsankers en tablet-app voor Karrewiet

Door -
2018-06-07 KArrewiet Jelle Mariam
Vanaf 3 september zullen Jelle Mels en Mariam El Mandoudi je kinderen dagelijks door het nieuws van de dag gidsen. Ze doen dit vanuit een nieuwe Karrewiet-studio. Tegen dan kun je ook de Karrewiet-app downloaden voor op de tablet.

Al 16 jaar brengt Karrewiet nieuws door en voor kinderen. In de loop van die jaren is er heel wat veranderd. Nieuws is vandaag overal beschikbaar: via smartphone, tablet, televisie of radio komen kinderen in contact met de actualiteit. Nieuws dat niet altijd op hun maat gefilterd is. En dat maakt Karrewiet relevanter dan ooit.

Enkele vernieuwingen

Karrewiet brengt iedere dag actueel en relevant nieuws en schuwt ook geen moeilijke onderwerpen. Ketnet wil nog meer inzetten op kinderen helder, duidelijk en op hun maat informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Daarom wordt Karrewiet, vanaf 3 september, uitgezonden vanuit de Karrewiet-studio. Met Jelle Mels en Mariam El Mandoudi als ankers. Zij zullen de kinderen dagelijks door het nieuws van de dag gidsen. De kindreporters blijven natuurlijk ook op post en brengen verslag uit ter plaatse waar het nieuws zich afspeelt.

De nieuwe Karrewiet-gezichten

Jelle Mels is 26, afkomstig uit Sinaai en woont nu in Sint-Niklaas. Hij is al 5 jaar Karrewiet-journalist, hij bedacht het Karrewiet-Kampioen-gezelschapsspel en is al twee jaar te horen als één van de inleesstemmen van Karrewiet.

Mariam El Mandoudi is 29 en geboren en getogen in Mechelen, onder tussen woont ze in Antwerpen. Ze studeerde samen met Jelle journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Nadien ging ze aan de slag bij onder meer MNM en Q-Music.

Karrewiet-app binnenkort ook op tablet

De Karrewiet-app die Ketnet vorig jaar voor smartphone lanceerde werd intussen al meer dan 56 000 keer gedownload. In het begin van de zomer komt er nu ook een app voor tablet.

De Karrewiet-app biedt een veilige omgeving waar kinderen op de hoogte kunnen blijven van het belangrijkste nieuws. Met een uitbreiding naar tablet is Ketnet aanwezig op de platformen die kinderen verkiezen en dit op een toegankelijke manier.

Breaking news

Elke dag krijgen de kinderen een ochtend- en middagupdate van het belangrijkste nieuws. Polls en quizjes zorgen voor interactie. Bij breaking news kan de Karrewiet-app ook een pushbericht sturen. Ketnet wil hier zeer voorzichtig mee omspringen, maar wil kinderen ook bij breaking news de juiste informatie bezorgen. Zo zijn kinderen meteen op de hoogte wanneer er zich een belangrijk nieuwsfeit afspeelt.

Karrewiet is een programma van VRT NWS voor Ketnet. De Karrewiet-app is vanaf de zomer ook beschikbaar voor tablet en is beschikbaar voor IOS en Android.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here