Kersverse ouders slapen minder dan 5 uur per nacht

Door -
©iStock
Kersverse mama of papa en doodmoe? Niet meer dan normaal! Uit een studie blijkt dat kersverse ouders het eerste jaar amper 4 uur en 44 minuten per nacht slapen!

Kersverse ouders hebben het de eerste maanden na de geboorte niet makkelijk. Zoveel verschillende emoties: geluk, angst, onzekerheid en de voortdurende stress om dingen verkeerd te doen. Bovendien wordt hun nachtrust flink ingeperkt. Uit een studie van matrassenexpert Simba blijkt dat kersverse ouders het eerste jaar gemiddeld maar 4 uur en 44 minuten per nacht slapen.

Je bent niet alleen

Aan alle mama’s die ’s morgens amper de fut hebben om hun wallen weg te werken onder een dikke laag make-up en aan de kersverse papa’s die elke dag zoveel koffie drinken dat ze er misselijk van worden: je bent niet alleen. Uit het onderzoek van Simba blijkt namelijk dat kersverse ouders in de eerste 12 maanden na de geboorte 59% minder slaap krijgen dan de aanbevolen 8 uur per nacht. Wat neerkomt op 50 ‘gemiste’ nachten op een jaar tijd.

Marathon

Uit de studie bleek ook dat ouders gemiddeld 54 minuten per dag/nacht besteden aan het in slaap wiegen van hun kind. En dat doen ze vaak al wandelend, want op een jaar tijd hebben ze daar evenveel stappen door gezet alsof ze 28 marathons zouden hebben uitgelopen.

Niet zonder gevolgen

Meer dan twee derde van de Britse ouders gelooft dat ze door dit slaapgebrek al ruzie gehad hebben met hun partner. 23% denkt dan weer dat ze ‘vreemd’ gedrag hebben vertoond in het eerste jaar na de geboorte. Zo hallucineerde 11% van de ouders al eens, 8% vergat zelfs de naam van hun baby regelmatig.

De 10 populairste methodes om een baby in slaap te krijgen:

  1. Warme melk
  2. Vaste gewoontes aanhouden
  3. Zacht heen en weer wiegen
  4. Een fopspeen
  5. Een warm badje geven
  6. Een extra dekentje
  7. Lezen
  8. Optillen
  9. Zingen
  10. Favoriete speelgoed geven

Bron: hln.be

Lees ook:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here