Marie Kondo leert kinderen opruimen met nieuw prentenboek

Door -
© Reporters / Wenn
Ondertussen weten we, dankzij twee bestsellers en een Netflix-serie, allemaal hoe we ons huis opgeruimd en netjes kunnen houden. ‘Tijd voor de volgende generatie’ moet Marie Kondo gedacht hebben. Inderdaad, tijd voor een prentenboek over opruimen met kinderen.

Met haar legendarische vraag ‘Does it spark joy?’ heeft ze heel wat mensen aan het opruimen gekregen.  Maondo is van mening dat je zelfs de allerkleinsten aan de ‘KonMari’, de benaming van haar opruim-tactiek, kunt krijgen.

In het prentenboek maken we kennis met Kiki en Jax. Twee beste vrienden met heel verschillende karakters. Kiki is een echte verzamelaar, terwijl Jax eerder een ordelijk type is. Als de twee vrienden plots een kamer moeten delen, dreigt de rommel (letterlijk en figuurlijk) tussen hen in te komen. Kiki en Jax leren samen omgaan met de spullenverzameling van Kiki. In het boek legt Kondo uit hoe je kunt kiezen tussen spullen die je graag wilt houden, en spullen waar je eigenlijk ook zonder kunt.

“Ik hoop dat dit tijdloze boek kinderen en families zal inspireren om mét plezier te gaan opruimen”

“Het is een tijdloos verhaal over vriendschap. Ik hoop dat de personages Kiki en Jax kinderen en families zullen inspireren om zelf ook op te gaan ruimen en het plezier daarvan te omarmen,” schrijft de Japanse opruimgoeroe op haar Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het boek Kiki & Jax and the life-changing magic of friendship komt pas 5 november uit, maar je kunt het nu al bestellen via de website van Marie Kondo. Het is bestemd voor kinderen tussen 3 en 7 jaar en bevat prachtige illustraties van Salina Yoon.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here