Moeder waarschuwt na verdrinkingsdood kleuter: “Leer kinderen zo snel mogelijk zwemmen”

Door -
image: Facebook
In een openbaar zwembad in New South Wales, Australië speelde zich afgelopen zaterdag een drama af. De 4-jarige Mia Harisson was vrolijk aan het spelen in het peuterbad, tot ze plots onder het wateroppervlak verdween…

“Ik was met mijn kinderen, enkele vrienden en hún kinderen naar het zwembad getrokken”, zo vertelt moeder Mekaela op de crowdfundingsite GoFundMe. “Terwijl de kinderen in het water aan het spelen waren, werd mijn ergste nachtmerrie waarheid.”

Even uit het oog verloren

Mia, die nog niet kon zwemmen, verdronk nadat haar familie en vrienden haar “enkele seconden” uit het oog waren verloren. Toen iemand haar zag drijven werden de hulpdiensten meteen ingelicht. Maar ondanks de pogingen van redders en hulpverleners om haar terug te halen, kwam alle hulp te laat.

Zwemlessen

Mama Mekaela besloot om een geldinzamelingsactie te starten voor het zwembad zodat iedereen, ook jonge kinderen, er zwemles kan volgen. Zo wil ze een nieuw drama vermijden.

“Dit was de schuld van niemand”, laat ze nog weten. “Maar als we iets kunnen leren uit deze tragedie, is het wel dat ouders hun kinderen best zo snel mogelijk leren zwemmen. Mia haatte het als haar hoofdje onder water ging. Ze zou over enkele maanden naar school beginnen te gaan.”

Bron: hln.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here