Mama, leg je smartphone aan de kant!

Door -
Kan je niet zonder je smarthphone? Toch zou het beter zijn om hem even aan de kant te leggen als je kind bij je is. Uit een nieuwe studie is namelijk gebleken dat kinderen op latere leeftijd hier heel wat gedragsproblemen door ondervinden.

Smarthphone stoort het zorgproces

Een baby heeft, zeker in het begin, heel wat liefde en aandacht nodig. Te veel (kleine) onderbrekingen tijdens dit zorgproces, zoals je meldingen checken op je telefoon, zouden een effect kunnen hebben op lange termijn. Vooral op latere leeftijd kan dit voor problemen zorgen. Zo zouden kinderen waarvan de ouders vaak met hun smartphone bezig waren, geneigd zijn om minder sociale contacten te leggen. Ook zouden ze later vaker risicovol gedrag vertonen en een grotere kans hebben op een depressie. Volgens het onderzoek komt dit omdat baby’s behoefte hebben aan een continu aandachtspatroon, om zo de ontwikkeling van de hersenen optimaal te stimuleren.

Kinderen hebben aandacht nodig

Het is een typisch probleem van dit digitale tijdperk, die smartphone. We zijn het ondertussen gewoon om continu op onze smartphone te tokkelen. Vaak doen we dit zelfs onbewust. De generatie kinderen die nu opgroeit, is de eerste die met dit probleem te maken krijgt. We moeten dus oppassen dat we niet teveel aan onze telefoon hangen. Leg dat toestel dus gewoon even aan de kant. Je baby heeft je aandacht meer nodig dan je Facebookvrienden!