Nieuw: Babytheek, dé plek om babyspullen te ontlenen

Door -
© Netwerk Bewust Verbruiken vzw
Dat babyspullen veel geld kosten zal geen enkele ouder ontkennen. Bovendien heb je die spullen maar voor een korte periode nodig, waardoor je er nadien geen blijf meer mee weet. Met de Babytheek komt daar binnenkort verandering in!

De Babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen. Net zoals je naar een bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kun je binnenkort ook bij de Babytheek terecht om allerlei spullen voor je baby te ontlenen.

Bijdragen aan deeleconomie

De Babytheek is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof en wil zo bijdragen aan de deeleconomie. Babyspullen zoals een kinderwagen, een kinderstoel, een badje enzovoort kosten vaak veel geld en je gebruikt ze slechts enkele maanden. Daarna weet je er meestal geen blijf mee, waardoor ze op zolder belanden en enorm veel plaats innemen.

Lenen is dan de ideale oplossing! Je ontleent spullen bij de Babytheek en brengt ze na gebruik gewoon terug. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat (want er hoeven minder spullen gekocht, geproduceerd en vervoerd te worden).

Eerste Babytheek in Brussel

De eerste Babytheek opent woensdag 23 mei in Brussel haar deuren. Van 16 uur tot 19 uur kun je terecht bij GC Elzenhof, Kroonlaan 12 in Elsene.

Meer info via www.babytheek.be of via hun Facebookpagina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here