22 weken ouderschapsverlof bij Nestlé

Door -
ouderschapsverlof
©Getty Images
Je leest het goed: 22 weken - betaald!- ouderschapsverlof. Bij Nestlé is het realiteit. Bovendien kunnen deze 22 weken vrij verdeeld worden tussen beide ouders.

We willen meer tijd met onze kinderen

Meer tijd met je kinderen doorbrengen staat bij heel veel werknemers op het verlanglijstje. Ouders willen op bepaalde tijdstippen in hun carrière hun arbeidsprestaties tijdelijk kunnen onderbreken of verminderen om zich te ontfermen over de opvoeding van hun kinderen. Meer informatie over de verschillende types van ouderschapsverlof vind je hier.

Ouderschapsverlof= voor mama én papa

Mark Schneider, CEO van Nestlé, vindt de tijd rijp voor een moderne regeling rond ouderschapsverlof, die beter aansluit bij de uiteenlopende behoeften van de verschillende ouders die er werken. Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé maakt geen onderscheid meer tussen moeder- en vaderschapsverlof. Bovendien gelden de regels ook voor gezinnen die een kind adopteren of een pleegkind in huis nemen.

Genderneutraal

Bij Nestlé wordt het ouderschapsverlof opgedeeld in twee stelsels, vrij te verdelen tussen beide ouders. Wereldwijd kunnen ouders kiezen wie 18 weken krijgt en wie 4 weken. De regeling is genderneutraal en geldt voor verschillende gezinssamenstellingen.

De belangrijkste verzorger kan rekenen op minimaal 18 weken ouderschapsverlof, volledig doorbetaald. Eerder waren dat 14 weken. De andere ouder krijgt minstens 4 weken. Voorheen bestond er voor deze laatste categorie ouder geen regeling.

Tegen 2022 zou de regeling voor alle werknemers wereldwijd moeten gelden. Dat zijn er meer dan 300.000. In ons land werken meer dan 800 werknemers voor Nestlé.

Concurrentie

Nestlé is niet de enige. Een tijd geleden stelde bijvoorbeeld ook het IT-concern Hewlett Packard Enterprise zijn werknemers een volledig betaald ouderschapsverlof van zes maanden voor. Ook bij Microsoft werd het zwangerschapsverlof in ons land opgetrokken van vijftien naar twintig weken en jonge vaders kunnen voortaan zes weken verlof nemen in plaats van tien dagen.

Bron: jobat.be

Ook interessant om weten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here