‘Sterrenkinderen’: zorgnetwerk voor ouders die pasgeboren kind verliezen

Door -
sterrenkinderen
© GettyImages
Een kindje verliezen tijdens de zwangerschap, de geboorte of kort erna, het is een ingrijpende gebeurtenis die je leven voorgoed tekent. Om de ouders beter te ondersteunen, is nu het zorgnetwerk 'Sterrenkinderen' opgericht.

Immens verdriet

Als je als mama en papa tijdens de (prille) zwangerschap, bij de geboorte of kort erna afscheid moet nemen van je kleine oogappel, dan is dat ontzettend moeilijk. Het is een rollercoaster van emoties: ongeloof, ontkenning, schuldgevoel en een immens verdriet.

De pijn is vaak onzichtbaar voor de buitenwereld, en vaak ondraaglijk. Juist daarom is nu het zorgnetwerk ‘Sterrenkinderen’ in het leven geroepen om ouders te ondersteunen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Professionele thuishulp

Het zorgnetwerk is een initiatief van Kinderwens ExpertiseNetwerk en wilt een professioneel vangnet bieden in het ziekenhuis én een gestroomlijnde en veilige nazorg als de ouders thuiskomen. Het is de bedoeling om zo preventieve zorg te bieden en op die manier mentale gezondsheidsproblemen te vermijden.

Dat wil het zorgnetwerk doen door de ouders een foldertje mee te geven over professionele thuishulp. Veel mama’s en papa’s weten bijvoorbeeld niet dat ze recht hebben op terugbetaalde huisbezoeken van een vroedvrouw. Tegelijk wil ‘Sterrenkinderen’ ook zorgverleners in het ziekenhuis en in de thuiszorg opleiden om de juiste hulp te kunnen bieden.

Meer info vind je op www.sterrenkinderen.be

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here