Vrouw bevalt van twee tweelingen in slechts elf maanden tijd

Als je dacht dat één tweeling al veel werk was, dan zal het verhaal van de Britse Jackie en Tony je vast even met beide voeten op de grond zetten. Jackie (28) beviel namelijk van twee tweelingen in slechts elf maanden tijd!

Jackie en Tony Kay uit het Engelse Suffolk hadden al een driejarige dochter, Emily, toen ze besloten om hun gezinnetje uit te breiden met een tweede baby. Hun geluk kon dan ook niet op toen Jackie zwanger was. En nog meer toen bleek dat ze niet één, maar twee baby’s verwachtten. Op 11 oktober 2016 werden de twee meisjes, Sarah en Paige, geboren.

Dubbele verrassing

Het Britse koppel had voorlopig geen plannen om hun gezin nog verder uit te breiden, maar slechts enkele maanden na de geboorte van hun tweeling bleek dat Jackie opnieuw in verwachting was.

“Het was een verrassing aangezien we geen plannen hadden om zwanger te worden. Toen ik de positieve test zag waren zowel ik als Tony in shock. Ik was bang om een baby te krijgen terwijl de tweeling nog zo klein was. Op dat ogenblik had ik nooit durven denken dat het opnieuw een tweeling zou zijn”, zegt Jackie.

Maar na een bezoekje bij de gynaecoloog bleek al snel dat Jackie opnieuw zwanger was van twee baby’s. “Ik was blij, maar ik was zo ongerust over hoe ik zou moeten omgaan met twee tweelingen die zo snel na elkaar zijn geboren. De meisjes waren amper vier maanden oud en het was gewoon verbluffend dat ik opnieuw een tweeling verwachtte.”

Routine is de sleutel

De zwangerschap verliep vlot en de jongens Wesley en Nicholas kwamen op 14 september 2017 via keizersnede ter wereld.

Volgens Jackie is routine en organisatie de sleutel tot succes. Het is hard werken, maar ze is enorm trots dat ze mama is van vijf kinderen, waarvan twee tweelingen. Ze probeert alle kinderen structuur bij te brengen en gaat zo georganiseerd mogelijk te werk. Of ze nog meer kinderen wil? “Nee, 2 tweelingen is meer dan voldoende.”

Bron: Daily Mail

Dit wil je ook niet missen:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here