Zo ziet borstvoeding er echt uit!

Door -
borstvoeding
Borstvoeding geven is helemaal niet glamoureus. De Australische fotografe Suzie Blake was het zo beu om al die bijgewerkte foto’s van moeders met hun kind aan de borst te zien, dat ze uiteindelijk zelf aan een fotoreeks begon. Met ‘What does breastfeeding look like’ toont ze dan ook hoe het écht is om borstvoeding te geven.

Borstvoeding is niet glamoureus

Suzie Blake is zelf een moeder van twee kinderen en ontdekte al gauw dat borstvoeding geven helemaal niet zo glamoureus is zoals je vaak op foto’s ziet. Nadat ze een onbewerkte foto van zichzelf op Facebook had gepost terwijl ze haar kind de borst gaf, besloot ze om rond te trekken op zoek naar nog meer realistische portretten van moeders met hun kind aan de borst. ‘Het is gewoon niet realistisch hoe borstvoeding vaak op beelden te zien is’, aldus Blake. ‘En vaak is het zelfs demotiverend als je je eigen situatie vergelijkt met wat je op foto’s te zien krijgt.’

Een realistische kijk op borstvoeding

Met haar project ‘What does breastfeeding look like’ wil ze dan ook aantonen dat het heel normaal is dat je er niet perfect uitziet en dat je huis een rommelhoop is als je je baby de borst geeft. Blake noemt het dan ook een ‘mooie wanorde’ wat er te zien is op haar foto’s. ‘Borstvoeding moet gezien worden als de norm. Moeders moeten hierin gesterkt worden én hiervoor is nood aan realistische beelden,’ aldus Blake.

Foto’s: Suzie Blake