Celine

Voor het eerst mama: “Een vakantiepark klinkt voor kinderloze koppels hoogstwaarschijnlijk als een weinig avontuurlijke nachtmerrie”

Mama-redactrice Celine werd in augustus 2019 voor het eerst moeder, van de überschattige Otis. Wat dat met haar deed en hoe zij nu als prille mama in het leven staat, deelt ze in deze column. Van herkenbare paniekaanvalletjes tot dolgelukkige mama-momenten vol verwondering: welkom in de wereld van Celine!

Toen mijn vriend en ik beslist hadden om aan kindjes te beginnen, hadden we onszelf beloofd dat we geen ouders zouden worden met stereotiepe gewoontes. We tried but failed, lees maar:

Geef je mij even een luier, papa?

Voordien maakten we enkel gebruik van onze voor- en koosnamen, maar nu zijn we elkaar tot onze grote ergernis ‘mama’ en ‘papa’ beginnen te noemen. Waarom we dit precies doen is mij een raadsel. We flappen het eruit voor het we het goed en wel beseffen, zelfs al vinden we ‘t eigenlijk bloedirritant.

Bakfietsouders

Toen de bakfiets enkel in Nederland een fenomeen was, en je er in België slechts sporadisch eentje tegenkwam, sprak dit vervoermiddel me weinig aan. Ik vond het ding er maar lomp uitzien, en zag het zweet al van m’n voorhoofd druppelen, terwijl ik — alsof mijn leven ervan afhangt — de top van de helling probeer te bereiken.

Enkele jaren later hebben we er eentje in de garage staan en is het Otis’ geliefkoosde manier om zich met ons te verplaatsen. Gek toch, hoe de dingen kunnen keren?

Hopelijk heeft hij er niets van gemerkt

Wij proberen er heel hard op te hameren dat Otis gezond eet. Maar dat is eigenlijk een beetje hypocriet als je kijkt naar want wij soms op een dag verorberen. Dus ja, ik geef grif toe: ik hou enorm van snoepen en doe dat veel meer dan me lief is. Het verlangen naar een ongezond tussendoortje is soms zo groot dat ik het in het geniep ga oppeuzelen, in de hoop dat zoonlief er niets van merkt.

Wij proberen er heel hard op te hameren dat Otis gezond eet. Maar dat is eigenlijk een beetje hypocriet als je kijkt naar want wij soms op een dag verorberen

Koopjes, daar kick ik op!

Het ouderschap heeft mijn koopmentaliteit volledig gekeerd. Alles moest vroeger fonkelnieuw zijn, maar tegenwoordig is het een hobby geworden om mijn slag op de rommelmarkt of op Vinted te slaan. “Wauw, een Fisher-Price boerderij die nog ongeopend in de verpakking zit, die wil ik!”

Nooit gedacht dat we naar een vakantiepark zouden gaan

Een kinderboerderij, binnenspeeltuin, subtropisch zwembad, minigolf, enz. Een vakantiepark klinkt voor kinderloze koppels hoogstwaarschijnlijk als een weinig avontuurlijke nachtmerrie. Maar voor mama’s en papa’s is het dé plek waar je je kind(eren) naar hartenlust kunt bezighouden. Ook hierover heb ik mijn mening moeten bijdraaien. Dus of ik regelmatig eens de vroegboekkortingen check? Misschien.

Net als op restaurant

Spaghetti, croque monsieur, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent of appelmoes met kip en frietjes, zijn de typische gerechten die je op een kindermenu tegenkomt. Horeca-uitbaters weten duidelijk waar die kindermondjes zin in hebben! En dus serveer ik thuis vaak dezelfde gerechten. Een beetje uit gemakzucht, maar vooral om te verzekeren dat hij met een gevuld maagje z’n bed in kan.

NOG MEER VERHALEN VAN CELINE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (rechts bovenaan op de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content