Draagdoek of draagzak?

Stokke® MyCarrier™ babydraagzak
© Foto: Stokke® MyCarrier™ babydraagzak
De meeste mama’s zullen het met mij eens zijn: een draagdoek (of draagzak) is een geweldige uitvinding. Het geeft jou een paar vrije handen én de baby zit knusjes tegen je aan wat hem een veilig gevoel geeft. De ideale manier om onrustige baby’s te troosten.

Draagdoek

Het stond niet op mijn babylijst, een draagdoek. Ik had er gewoon niet over nagedacht of zo’n ding nuttig zou zijn. Maar op aanraden van de vroedvrouw ben ik hem toch gaan halen. En wauw, het werkt echt! Boaz had in het begin veel last van krampjes en voelde zich niet altijd top. Maar eens in de draagdoek werd hij helemaal kalm, en ik zelf had mijn twee handen vrij om de afwas te doen, een wasmachine inladen of ja… om op mijn laptop te werken. Het enige nadeel van zo’n doek: je moet hem helemaal rond jou wikkelen en het vraagt soms 2 minuten tijd vooraleer je hem goed en wel aanhebt. En wanneer je baby dan ligt te huilen, telt iedere seconde.

Baby accessoires 🙂 #selfie

Een foto die is geplaatst door Katja Cloetens (@keycie) op

Draagzak

Daarom schakelde ik na enkele weken over op een draagzak, de  Stokke® MyCarrierTM. Zo’n draagzak werkt volgens het principe van een rugzak: in 2 kliks heb je hem aan. Veel sneller dus! Uiteraard draag je hem eerst op de buik met je baby naar jou toe. Dat kan trouwens al vanaf 4 weken. De zachte hoofdsteun stabiliseert de ontwikkeling van de nek van je baby. Eens je baby wat groter is en hij zijn hoofdje al stevig rechtop kan houden, kun je hem omdraaien en kan je baby met je meekijken. Je kan de Stokke® MyCarrierTM zelfs gebruiken tot 3 jaar, bijvoorbeeld ook als rugdrager. Het kind zit dan hoog op je rug waardoor het gemakkelijk kan zien en ontdekken. Alleen lijkt mij dat toch een beetje zwaar om je kind zo mee te nemen. Geef me dan maar een buggy.

RaRa waar is Boaz? 🙂 #StokkeBelgium #MyCarrier

Een foto die is geplaatst door Katja Cloetens (@keycie) op

Een draagdoek en –zak biedt dus extra hulp aan kersverse mama’s met een actieve levensstijl. Jij hebt je handen vrij en je baby wordt lekker rustig wanneer hij tegen je aan zit.

De vernieuwde Stokke® MyCarrier™ babydraagzak

Er is nu trouwens een nieuwe versie van de Stokke® MyCarrierTM op de markt die ultra ergonomisch comfort biedt, en gemakkelijk op maat is aan te passen. De draagzak is beschikbaar in verschillende kleuren, vervaardigd uit zacht biologisch katoen of ademend textiel.

Stokke® MyCarrier™ babydraagzak

Goedgekeurd door experten

Het Internationale Instituut voor Heupdysplasie (IHDI) erkent de Stokke® MyCarrier™ als een draagzak met een gezonde ondersteuning van de heupen. Dat betekent dat het belang van een gezonde ontwikkeling tijdens de eerste maanden van het kind steeds in acht wordt genomen bij de ontwikkeling van het product. Voor meer informatie kun je terecht op www.hipdysplasia.org.

Verkoopsinformatie:

  • Stokke® MyCarrier™: 159 EUR
  • Red, brown, black, deep blue, black mesh
  • Geschikt voor een baby vanaf de geboorte tot ongeveer 3 jaar
  • Gemaakt van ecologisch katoen voor een zacht contact met de gevoelige babyhuid