Join the club!

Kindjes! Voor mijn 2 prachtige spruitjes geboren werden, had ik er de meest romantische ideetjes over. Afgaande op verhalen van andere blozende mama’s, was het allemaal rozengeur en maneschijn. Natuurlijk moet je eten geven, pampers verversen, ’s nachts opstaan en opvoeden, maar door de verhalen leek het echt piece of cake! Want kleine schattige baby’s, peuters en kleuters, die zijn toch allemaal om op te eten.

Wist ik toen veel dat oververmoeide mama’s soms al eens een loopje kunnen nemen met de waarheid! En dat je de echte verhalen pas te horen krijgt, als je eens zelf bij het clubje hoort. Wel, om de cirkel te doorbreken, hier even kort de ECHTE waarheid.

Eten geven? Borst- of kunstvoeding, maak je geen illusies, het loopt zelden van een leien dakje. Over borstvoeding kan ik niet meespreken, dat verhaal laat ik over aan een andere mama. In het ziekenhuis vragen ze je (als je kunstvoeding geeft) de mogelijkheid om te kiezen uit 2 papjes. Dat je in de 3 maanden daarna nog 27 andere soorten gaat uittesten, dat vergeten ze te zeggen.

Pampers verversen? Dat je leven het eerste levensjaar (en nog vele jaren daarna) draait rond de stoelgang van je kleine ukkepuk, oei, dat hebben we ook even gemist.

Opstaan? Elke maand krijg je als ouders zo van die leuke boekjes toegestuurd. Op een gegeven moment staat daar in ‘Proficiat, je kindje slaapt door!’ Leuk als je dat om 5u ’s morgens zit te lezen, nadat babylief beslist heeft dat het nu toch wel tijd is om echt op te staan.

En dan opvoeden! Het is maar een fase, een advies dat je ineens overal en van iedereen krijgt… als je tot het clubje behoort! Sprongetjes? Al sla je me dood, ik had er in mijn leven nog nooit van gehoord. Nu lijkt mijn leven 1 groot springkasteel.

Dat gezegd zijnde, betrap ik mezelf er op, dat ook ik de meest leuke filmpjes toon aan iedereen die het wil zien (of ook niet), de schattigste foto’s post op Facebook en de leukste en grappigste verhalen kan vertellen over mijn kleine ‘Teletubbies’. Dat er vaak huil- en driftbuien aan voorafgegaan zijn, dat vergeet ik meestal wel te vermelden.

Ze ontdekken het zelf wel als ze toetreden tot het clubje!