Help, mijn pleegdochter bezorgt me het schaamrood op de wangen!

© iStock
Omdat we eerlijkheid en openheid erg belangrijk vinden in ons gezin, leren we dat ook aan onze kinderen. Onze pleegdochter is nu 7 jaar en ze is echt een schat van een meid, maar soms is ze een beetje té eerlijk...

We zijn er bijvoorbeeld altijd heel open over geweest dat ze een pleegkindje is en dus uit een andere buik werd geboren. Dat mama’s een speciaal doosje in hun buik hebben, waarin een kindje kan groeien, maar dat die van mij niet goed werkt… Ze begreep het helemaal en dat hebben we geweten. Ze vond dat de juf op school het ook mocht weten: “Mama’s doos is kapot!” riep ze. Oh help…

Plots luisteren ze wel

De frustratie van elke mama: niet luisteren. Soms moet je wel 10 keer iets zeggen eer ze je lijken te horen. Maar als je stilletjes tegen je man vertelt dat die vrouw die jullie kennen er slecht uitzag vandaag, horen ze ineens van de eerste keer! Erg fijn ook dat je kind het de eerstvolgende keer dat je die vrouw tegenkomt met haar deelt: “Mijn mama vindt jou lelijk!” Ik dacht dat ik door de grond zakte (deed ik dat maar)!

“Je bent goed zoals je bent hoor, mama”

Maar ook ik moest er aan geloven. Zo zei ze tijdens het eten: “Eet jij maar veel sla mama, daar wordt je buik dun van.” Mijn man wees haar erop dat dat niet zo lief was, omdat dat mensen verdrietig kan maken. Waarop ze zei: “Oh sorry, je bent goed zoals je bent hoor mama… maar je bent beter met een dunne buik.” Heel erg bedankt lieve meid!

Ze kan me zelfs een rood hoofd bezorgen terwijl ze er niet bij is. Probeer dit plaatje maar eens uit te leggen als ze juist in bed ligt en de mensen die je op bezoek krijgt, vragen wat dat tafereel in haar poppenhuis te betekenen heeft?!

Hopelijk word ik door onze pleegzoon van 4 wel een beetje gespaard de komende jaren 😉