Boekentip: tweetalige gepersonaliseerde boeken

Gepersonaliseerde boeken zijn steeds meer "in". Het is dan ook een heel erg leuk cadeautje om te geven of te krijgen. Deze tweetalige boekjes zijn ideaal voor kinderen die thuis tweetalig opgevoed worden, een andere taal willen leren of op school een nieuwe taal leren.

Tweetalige boeken

Deze tweetalige boeken zijn van TimTimTom en ze hebben net hun eerste verhaal afgewerkt: “An underwater adventure!” Ze zijn verkrijgbaar in verschillende talen. Je kan steeds twee talen kiezen en je kan kiezen uit Nederlands, Frans, Italiaan, Spaans, Duits, Engels en Chinees. Ze streven naar meerdere verhalen en talen maar het is een mooi begin.

Gepersonaliseerd

Bovendien kan je het verhaal ook laten personaliseren. Je moet de namen van je kinderen opgeven en kan ook hun huidskleur en haarkleur, kleur van ogen en dergelijke personaliseren. Altijd een leuk extraatje. Kinderen vinden dat geweldig.

Kat & Gaby

Het eerste verhaal kreeg vorm toen Kat een opleiding bezig was in België (kunst/illustraties) met de hoop dat dit verhaal ooit uitgegeven werd. Gaby, die woonde in Duitsland, probeerde de Duitste boekjes te vertalen in het Spaans en haar kinderen vroegen steeds om het boekje nog een keer voor te lezen, maar dan in het Duits.

Gaby en Kat ontmoetten elkaar opnieuw in Hong Hong en het idee kwam weer boven water. Ze hebben veel onderzoek gedaan en ook gepraat met families die een verschillende achtergrond hadden en ze kwamen tot de constatatie dat kinderen meertalig opvoeden geen evidentie is. Met deze boekjes willen ze een steentje bijdragen om zo een leuk momentje te hebben met de kinderen tijdens het voorlezen / samen lezen. Zo kwam TimTimTom tot leven. Wij kijken al uit naar het volgende verhaal.

Lees ook: onze favoriete gepersonaliseerde boeken

Wij hebben alvast het eerste boek voor Vince en Lex in handen. We kozen er eentje met een Engelse vertaling en een Franse vertaling zodat we dit later, wanneer ze een andere taal leren op school, nog eens kunnen bovenhalen. Je kan twee exemplaren naar keuze winnen op mijn mamablog Unicorns & Fairytales.

 

XOXO Nathalie