Onze leukste gepersonaliseerde boeken

gepersonaliseerde boeken
Boeken zijn leuk, boeken zijn interessant, ze bieden ontspanning, plezier en zijn goed voor de ontwikkeling. Ik hou van boeken en Vince ook. We kunnen hem echt plezier doen met te zeggen dat we een nieuw boekje hebben voor hem. Tegenwoordig zijn er ook leuke gepersonaliseerde boeken. Wij hebben een aantal leuke boekjes speciaal voor Vince.

1. Vince, de superheld

Dit boekje is onderdeel van ‘Mijn Eigen Boekje‘. Daar kan je uit verschillende titels kiezen en je personages zelf beschrijven. Je kan kiezen hoe ze eruit zien, je kan ook verschillende bekende plaatsen laten vernoemen en enkele namen doen terugkomen. Enorm leuk. Wij maakten een boekje voor Vince (en ook zijn nichtje en beste vriend). Vooraan kan je ook een boodschap laten schrijven. Het leuke aan dit boekje is dat de kinderen de plakken, namen en personages gaan herkennen, wat leuk is. Zo komt bij Vince ook oma en opa in het verhaal en het park waar we heengaan. Alsook de juf die hij heeft. Zo herkenbaar. Er zijn momenteel 7 verschillende soorten verhaaltjes beschikbaar die je kan personaliseren. Er is er ook eentje met het thema Sinterklaas. Ideaal.

IMG_6967

IMG_6966

2. De talenten van Vince

Dit boekje is onderdeel van Zebrabook. Zij hebben 3 verschillende soorten verhalen, onder andere het boek dat hierna komt. Je kan dit boek laten personaliseren door de naam van je kind en zijn verjaardag door te geven. Het derde boek is voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat gaat over een reis door Europa. Superleuk. De talenten van Vince Defossé gaat over  het geheim ontdekken van zijn geboorte: een tante en oom (die zich beiden zorgen maken om de ouders die van vreugde met hun hoofd in de wolken lopen) waarschuwen de feeën, die zich over de wieg van het baby’tje buigen om hem de talenten te geven van verschillende beroepen die overeenkomen met de letters van zijn voornaam. Zo leert hij verschillende beroepen kennen. Echt heel leuk gedaan.

IMG_6969

3. De versjes van Vince Defossé

Dit boek is ook van ZebraBook en heb ik gekocht via Smartphoto. Het is een boek met allemaal versjes over dieren met de letters van de naam van je kind. De dieren zijn bijeengekomen en hebben besloten om het kind dat is geboren, zijn unieke voor- en achternaam te geven. Op basis van zijn naam brengt de Leeuw met een versje zijn L, de Aap zijn A en de Koe zijn K … Je kan ook je favoriete omslag kiezen en weer een boodschap in het boek laten schrijven. Het boekje van Vince kan je hier bekijken.

FullSizeRender-802

IMG_6970

4. Boekje van karton 

Dit is een boekje (van karton uiteraard) dat je zelf kan samenstellen. Dus het verhaal kies jij zelf. Je bent zelf vrij om ervan te maken wat jij wil. Je hebt de keuze uit 4 ontwerpen: een klein boekje al dan niet met dikkere pagina’s en een groot boekje al dan niet met dikkere pagina’s. Indien je veel zin hebt in het samenstellen van de bladzijden kan jij een eigen verhaal maken met foto’s van jouw kind. Wij hebben er eentje laten maken bij Boekje Van Karton met Vince zijn lievelingspersonen, dieren, speelgoed enz… Het is een succes. Je kan het boekje van Vince hier bekijken.

FullSizeRender-380

 

Waarom een gepersonaliseerd boekje? 

Waarom niet is een betere vraag. Ik denk dat het voor kinderen sowieso leuk is om zichzelf in een verhaal te zien of te horen. Dat maakt boekjes nog meer magisch dan ze al zijn. Zelfs kinderen die niet graag lezen worden hier volgens mij nieuwsgierig van. Het is een leuk (kraam)cadeau. Vind je zelf niet?

 

Hebben jullie zelf ook gepersonaliseerde boekjes? Zo ja, welke boekjes?