Je kind stimuleren om (fruit)hapjes te eten

fruithap
Er zijn zo van die momenten dat Vince helemaal geen zin heeft om fruit te eten. Ik probeer dan vaak alternatieven te voorzien. Soms eet hij zijn fruit liever in stukjes, andere keren liever gepureerd, met een lepel, met de handjes… Je moet het soms maar weten.

In ander vormen aanbieden

Een van de dingen die ik in huis heb gehaald zijn de handige Squiz knijpzakjes. Ze zijn hervulbaar en herbruikbaar. Je kan ze uitwassen en laten drogen en je kan ze tot 50 keer gebruiken. Ook erg handig als je bijvoorbeeld teveel fruitpap hebt gemaakt. Je kan ze dan in de koelkast bewaren. Of wanneer je op uitstap bent ! Je kan ze meenemen en geven wanneer je wil. Ze hebben een dubbele zipper zodat ze niet openspringen. De dopjes die erop staan zijn ook groot gemaakt zodat kleine kinderen ze niet kunnen inslikken.

Vince vindt het geweldig. Hij vindt het leuk om die zakje uit te knijpen en de fruitpap er zo uit te slurpen. Het is hier een succes. Vooral ook handig voor kleine kinderen want er kan nu niet zoveel in. Ik geef Vince er twee als ik vers fruitpap maak. Eigenlijk heb je in een paar stappen een leuke vorm van fruitpap eten (of groentehapjes voor de allerkleinsten)

  1. Fruit schillen
  2. Fruit pureren
  3. In de zakjes scheppen
  4. In de koelkast bewaren of meteen geven
  5. De zakjes uitwassen en laten drogen

Je hebt ze in allerlei kleuren. Maar Vince is meer bezig met de inhoud en het slurpen dan met wat er op de verpakking staat.

fruithap

De keuze geven / monkey platter

Wat bij ons ook helpt om Vince te stimuleren om fruit te eten is hem de keuze uit verschillende soorten fruit te geven. Meestal kiest hij dan iets waar hij echt zin in heeft. Zo is hij gek op besjes, druiven en vooral mandarijntjes. Vaak geven we ook een potje met de mix van fruit.

Smoothie

Mix een paar fruitsoorten onder elkaar en serveer het op een leuke manier. (Let er wel op dat als je fruit bvb perst er veel vezels verloren gaan) Maar in een smoothie kan je weer ander fruit gebruiken, zelfs yoghurt! Vince vindt het heerlijk en zeker als hij hetzelfde mag drinken als mama en papa.

Maak mooie bordjes

Het oog wil ook wat. Je kan mooie bordjes maken. Kijk maar eens op mijn pinterest bord

Leuke gezichtjes, boten, dieren… Dat kan iets grotere peuters/kleuters/kinderen ook stimuleren om fruit te eten.

Hebben jullie zelf ook nog handige tips die jullie willen delen?

XOXO Nathalie

Lees meer van Unicorns & Fairytales