Lees jij samen met je kind?

samen lezen met kind
© iStock
Wist je dat het in maart jeugdboekenmaand is? Lees jij vaak met je kinderen? Je kan al beginnen vanaf de geboorte. Lezen is goed voor de ontwikkeling. De spraakontwikkeling, woordenschat, de band tussen jou en je kind en nog veel meer redenen zijn goed om te starten met lezen. Bij ons lijkt het af en toe wel een bibliotheek. Ook op mijn blog is het jeugdboekenmaand en je kan in totaal meer dan 40 boeken winnen!

Boekenliefde

De boekenliefde kwam er vanaf mijn jeugdjaren. Elke avond las mijn tante een verhaaltje voor ik ging slapen en ook overdag lazen we veel, samen op de zetel. Ik verslond al snel menig boeken. De bibliotheek was op 10 minuutjes stappen en in een record tempo las ik al mijn gekozen boeken uit. Ik stapte elke keer weer in een nieuwe wereld. Ik maakte thuis verhaaltjes, gedichten, tijdschriften en meer. Ik ben er echt van overtuigd dat de liefde voor lezen me bracht waar ik nu sta: voor de klas en halftijds blogger.

Bibliotheek

De bibliotheek is toegankelijk voor iedereen. Je hebt dus eigenlijk geen reden om niet te lezen. Bovendien gaat het je kind enorm helpen. Taalgevoel, woordenschat, zinsbouw en kennis. Allemaal dingen die je met lezen kunt vergaren. Bij ons thuis lijkt het soms op een bib. Overal waar je kijkt en elke kast die je opentrekt… overal zijn boeken te vinden.

Jeugdboekenmaand

Wist je dat het jeugdboekenmaand is? Heel maart staat in teken van het thema: Eureka! wetenschap en techniek. Leuke boekentips voor groot en klein zijn te vinden op de website. Een goed begin om te starten.

Boekentips en meer…

Ben je op zoek naar leuke boekentips, wil je graag weten hoe je lezen kan stimuleren of hoe je kan oefenen met je kind en wil je kans maken om leuke boeken te winnen… dan stuur ik je graag even door naar mijn mamablog, Unicorns & Fairytales. Heel de maand maart zijn er elke dag boeken te winnen voor alle leeftijden. Met toffe tips en voor alle leeftijden. Zeer welkom….

Lees jij ook graag met je kind? 

XOXO Nathalie