Leuk meter -en petercadeau : gipsafdruk

Gipsafdruk
Je kan best een leuk meter -en petercadeau maken met je baby, dreumes of peuter. Zelfs als ze al wat ouder zijn. Maar natuurlijk heeft het meer effect als ze kleiner zijn. Ik maakte samen met Vince, toen hij enkele maanden oud was, gipsafdrukken van zijn handjes en zijn voetjes.

Het is een eenvoudig te maken cadeau, maar oh zo dankbaar. Bovendien is het superleuk omdat je later de afmetingen van de handjes en voetjes kan vergelijken. Tegenwoordig heb je allerhande “kits” om dit te maken en zelfs in te lijsten. Je kunt de gips ook zelf maken natuurlijk. In de groothandel verkopen ze dit. Maar dat is een beetje meer werk.

Hoe gaat het nu in zijn werk?

Heel eenvoudig. De pakketjes kan je kopen in de babywinkels of zelfs op bol.com. Je rolt de gips, die nu nog heel goed kneedbaar is, uit en maakt er een vorm van. Snij het met een mesje mooi af. Nadien druk je het handje of voetje even in de gips. Goed laten drogen en na enkele uurtjes omdraaien. De gips wordt harder en je kan er ook op schrijven.

Wij kleefden er achteraan een magneetje aan, zo kunnen de mensen die het gipsafdrukje krijgen het eventueel op de koelkast kleven (of ergens anders uiteraard). We schreven Vince zijn naam erop , zijn leeftijd + de datum.

Het is een eenvoudig cadeautje maar oh zo leuk om te geven.

Ik heb enkele ideetjes verzameld op Pinterest.

Je kan er enorm veel mee doen. Ook kan je bijvoorbeeld het gipsafdrukje schilderen, een speciale vorm van maken of zelfs een handje of voetje in 3D maken. Laat je creativiteit los!

 Voor meer DIY kan je altijd mijn blog Unicorns& Fairytales bezoeken.