Online shoppen: Ja of nee?

Best kid ever
Tegenwoordig lopen we allemaal met een smartphone op zak en hebben vele mensen een Paypal account. Het wereldwijde web is voor alles toegankelijk. Ook zo voor het online shoppen. Waarom zou je het wel of niet doen?

Zelf moet ik eerlijk toegeven dat ik bijna niets anders doe dan online shoppen. Altijd al een beetje gedaan. Ik vind het heerlijk om al die webshops af te schuimen en de nieuwe collecties te bekijken. Zowel van kledij als interieur spullen… Gevaarlijk, dat wel, als je tenminste een gat in je hand hebt. En al zeker als je Paypal gebruikt… Je moet een ijzeren karakter hebben om te weerstaan aan al dat leuks.

Sommig mensen vragen aan mij: in welke winkels koop je dan? Nou, in welke winkels niet? Voor mezelf minder dan voor Vince. Toen ik zwanger was van een jongen zei iedereen me: Goh, zo moeilijk, je vindt bijna geen kledij voor jongens. Wel , inderdaad, in bakstenen winkels vaak niet maar dan is er nog het web. Daar is er écht wel genoeg te vinden, zowel goedkoop als iets duurder (en héél duur).

Dat is één van de redenen van mijn eigen blog. Ik weet nog goed dat ik jongensspullen op de kaart wou zetten. Ik denk dat mijn doel aardig gelukt is. Geloof mij, wij hebben een kleerkast vol spullen die ik online heb gekocht. Er zijn maar een aantal stuks die ik “live” in de winkel kocht. Ook heb ik dingen ontdekt die ik anders niet zou vinden.

Voordelen van online shoppen

– Je hoeft er niet voor buiten te komen
– Je kan héél veel winkels bezoeken op korte tijd en je hoeft er niet aan te schuiven omdat het druk is, geen zeurende mensen en mensen die voorsteken…
– Je kan alle kledij bekijken zonder te moeten zoeken tussen de rommel
– Ze doen vaak kortingsacties
– Er is meer keuze van merken
– Op zondag is de webshop ook open

Nadelen van online shoppen

– Het kan je veel kosten als je je niet kan inhouden
– Je kan het kledingstuk niet passen
– Je kan de stof niet voelen, je weet niet goed wat je koopt als je het merk niet kent
– Je moet enkele dagen wachten tot het in de bus zit
– De kleuren kunnen wel eens verschillen
– Je blijft achter je computer zitten en geniet niet van het wandelen tijdens het shoppen
– Wanneer je een product moet retourneren zal je in sommige gevallen de verzendingskosten zelf moeten betalen van het terugsturen tenzij anders vermeld.

Waarschijnlijk zijn er nog wel vele voor -en nadelen. Ik heb bijna nog nooit problemen gehad met het online shoppen. Wanneer er een product bij zat dat verkeerd geleverd was dan stuurde ik het meteen op en kon ik het wisselen. Vele webshops spelen in op het ‘niet kunnen passen’ en zorgen voor een gemakkelijk retour systeem zodat je veel kan kopen en gratis kan terugsturen indien het niet voldoet aan de wensen.

Eigenlijk is het een keuze die je maakt. Sommige mensen passen liever de kledij, ik koop heel veel op het zicht en spullen waarvan ik weet dat ze wel zullen passen zoals shirts, tunieks, broeken en schoenen. Voor Vince broekjes, jassen, truien, … Nu koop ik ze vaak nog een maatje te groot zodat ze zeker niet te klein zijn. Geloof me, je wordt een PRO in het online shoppen na een tijdje.

Shop jij graag online? Wat is jouw mening over dit onderwerp?

Volg de blog van Unicorns and Fairytales