Webshoptip: House of Ninoh

House of Ninoh
Foto: Unicorns & Fairytales
De webshop van Charlotte is een succes. Van Belgische bodem én hip. Een goede combinatie! Haar eerste collectie is een feit en wordt gesmaakt door vele mama's (en papa's, maar ik denk dat wij vrouwmensen er toch meer mee bezig zijn...)

House of Ninoh

Charlotte Ameele (27) lanceert haar eigen kledinglijn House of Ninoh, voor baby’s en kids van 0 tot 5 jaar, met leuke truitjes, coole rompertjes, kleedjes en accessoires. Haar eerste collectie is nu online en scoort goed. Je kan ze shoppen bij House of Ninoh maar zijn ook te verkrijgen in verschillende webshops en Het Land Van ooit, waar ik mijn geboortelijst legde. Ik stelde haar graag enkele vragen..

.

#1 Stel jezelf voor

“Ik ben opgegroeid in een creatieve familie met heel wat zelfstandigen. Mijn ene opa was kleermaker, mijn andere opa zeilwagenontwerper -en maker. Het zit gewoon al altijd in mijn bloed om dingen te willen creëeren en maken. Gelijk waar ik ben, pik ik dingen op die me inspireren. Ik sla die op in mijn geheugen, en vroeg of laat komen ze op een of ander moodbord terecht. Dat is wat mij gelukkig maakt en wat ik dus uiteindelijk écht wou doen.Ik studeerde eigenlijk marketing, wat uiteindelijk nu ook wel van pas komt. Zo’n 4 jaar geleden, toen Mao geboren werd bleek al heel snel dat ik een passie had voor baby -en kinderkleding.”

house of ninoh

“Ik ging voor hem op zoek naar de tofste, origineelste merken en ontwerpers. Ik werd er steeds meer door gefascineerd dus begon ik het echt allemaal heel nauw op te volgen. De kleuren van het seizoen, de trends, beurzen,… Ik maakte lijstjes. Lijstjes van hippe winkels, van beurzen waar ik naartoe moest, enzovoort. Ik ben 3 jaar huismama geweest dus ik heb me in die periode eigenlijk helemaal toegelegd op allerhande (naai)cursussen, patroontekenlessen en alle voorbereidingen die voorafgaan aan het oprichten van een zelfstandige onderneming.”

house of ninoh - unicorns & fairytales

 

“In 2016 startte ik officieel, en de eerste collectie hangt sinds januari in de rekken van 17 hippe kinderwinkels/ conceptstores over België. Hoewel ik in vergelijking met vroeger steeds meer zelfvertrouwen gekregen heb, wil ik liefst met beide benen op de grond blijven, en vooral niet vergeten waar ik vandaan kom, en wie ik ben. Ik ben mijn broer verloren in een auto ongeluk toen ik 17 jaar was en dat heeft een enorm litteken in mijn hart nagelaten. Wij waren 2 handen op 1 buik, hebben enorm veel samen meegemaakt en plots was ik alleen. Door die gebeurtenis sta ik helemaal anders in het leven, ik denk anders na over de dingen en ik kan vooral veel relativeren. Het is raar om te zeggen, de eerste jaren was ik zo zwak en kapot. Maar plots vond ik een kracht die ik met geen woorden kan beschrijven. Ik vond een nieuwe levenslust en laat me daar tot op vandaag eigenlijk volledig in meegaan…
Ik besef als geen ander dat we met z’n allen een ongelooflijk waanzinnig leven leiden, we laten onze kinderen grotendeels opvoeden door iemand anders, we werken ons te pletter, lenen meer geld dan we kunnen afbetalen en we rennen onszelf achterna. Ik probeer vooral een evenwicht te vinden tussen mijn passie en mijn gezin, al is dat als startende zelfstandige niet eenvoudig. Ik probeer te doen wat ik graag doe en ik hoop daar binnenkort ook boterhammen van te kunnen smeren.”

 

#2 Waar komt ‘House of Ninoh’ vandaan?

“Toen ik pas begon met naaien liet ik labeltjes maken met daarop ‘Made by Cha’. Al snel zag ik die ‘Made by..’ labeltjes heel veel passeren dus ik moest iets anders hebben. Eigenlijk kwam dat vanzelf… ‘House of Ninoh’, het huis van de kids. Dat klinkt voor mij als child minded, maar toch hip, met een knipoog naar de kids, los niños.”

 

#3 Wat maakt jouw shop uniek?

“Hippe, eigentijdse, Belgische, duurzame (!) kinderkledinglabels kun je nog steeds op beide handen (en voeten) tellen vind ik. Tussen de internationale (duurzame) kledinglabels vind ik altijd wel mijn ding, maar als ik het dichter bij huis zoek, en zo onze lokale economie/ kleine zelfstandigen probeer te steunen, dan vind ik het aanbod gewoon beperkt. House of Ninoh brengt hip, eigentijds, unisex, minimalistisch en tegelijk organisch. Dat zijn voor mij waarden waar ik helemaal achter sta, ik vind het ook belangrijk dat het zowel in stenen winkels als online te vinden is. Dat maakt het echt voor iedereen toegankelijk.”

#4 Heb je nog toekomstplannen?

“Ik heb geen glazen bol, maar iedereen heeft natuurlijk een levensdroom of een doel dat hij/zij wil bereiken. Mijn doel is vooral om te doen wat ik met heel mijn hart doe en waar ik goed in ben, en om dat te kunnen combineren met voldoende quality time met mijn man en onze jongens. Voorlopig is dat nog niet echt in balans, maar ik hoop dat dat ooit komt..
Ik zou uiteraard House of Ninoh iedere collectie/ ieder seizoen willen uitbreiden met meer modellen, (trend)kleuren, en prints. Maar ik neem elke dag zoals ze komt. Ze zeggen dat je na 2 jaar kan evalueren, dus ik ben bijna in de helft :-)”

 

 

house of ninoh - unicorns & fairytales

 

We woke up like this!

Wij hebben zelf enkele stuks van de marble lijn en ze zijn superleuk. Je kan meer lezen op mijn blog over House of Ninoh op Unicorns & Fairytales.  Wat zijn jouw favoriete stuks van House Of Ninoh?

house of ninoh - unicorns & fairytales

 

Je kan House of Ninoh shoppen in haar eigen webshop, bij De Gele Flamingo , Minimonsters en veel meer…

XOXO Nathalie