WIN: de nieuwe Maxi-Cosi Nova kinderwagen

Toen ik de Maxi-Cosi Nova voor de eerste keer mocht zien op de BabyBoom beurs vorig jaar was ik eigenlijk heel enthousiast. Ik denk dat het daarom is dat ze mij vroegen om de nieuwe Maxi-Cosi Nova uit te testen. Ik wou dat maar al te graag doen, maar omdat ik zelf al een kinderwagen heb wou ik hem wegschenken en dat doe ik dan ook, op mijn eigen blog. Via Zappy mag ik ook een gloednieuwe Maxi-Cosi Nova wegschenken. Maak even kennis met deze stijlvolle kinderwagen.

Het belang van een goede kinderwagen

Een goede kinderwagen is heel belangrijk. Het is één van de eerste aankopen die je doet denk ik. Tenzij je enkel draagdoeken wil gebruiken. Er zijn zoveel verschillende kinderwagens op de markt dat je op de duur de bomen door het bos niet meer ziet. Je gaat dus vaak ook af op reviews van anderen. Ik schreef een blog met tips hoe je een goede kinderwagen kan kiezen. Misschien wel handig!

Lees: 10 tips bij het kopen van een kinderwagen

Maxi-Cosi Nova kinderwagen

Ik mocht voor jullie de Nova uittesten van Maxi-cosi en nu kan ik aan jullie vertellen wat ik ervan vond. Ik word er niet voor betaald en ik hou hem zelf niet (ik schenk hem weg aan iemand die hem goed kan gebruiken) dus ik heb een eerlijke review voor jullie.

Uitzicht

Ik was eigenlijk aangenaam verrast door deze Nova. Ik had voor Vince een kinderwagen van Maxi-Cosi die héél goed was, maar waarvan ik vond dat het ‘uitzicht’ beter kon. Het oog wil ook wat denk ik dan. Deze nieuwe versie is prachtig. Dat heeft Maxi-Cosi dus heel goed gedaan. Ik hou van de kleur (SAND) en vooral van de mooie afwerking met de lederen handvaten (die je makkelijk los kan klikken als je je baby uit het zitje haalt) en de grote wielen. Alles aan deze Nova is stijlvol. Ik liep er trots mee over straat (echt waar). Ik voelde me zo klassevol. Dit vind ik zeker al een pluspunt alhoewel er wel belangrijkere zaken zijn aan een kinderwagen.

Gebruiksvriendelijkheid

De Maxi-Cosi is heel makkelijk in te vouwen. Je duwt met je voet op een soort pedaaltje en hij klapt zelf in. Door zijn grote banden rijdt hij ook heerlijk over verschillende wegen. De banden zijn echter niet te bombastisch en de kinderwagen heeft een goede vering. Ze kunnen ook makkelijk met één duw en trekbeweging van de stangen. Handig.

De reiswieg is compact en handig: door een handvat kan je de reiswieg makkelijk vervoeren. Bovendien weegt hij niet zwaar.

De kap van het zitje kan héél ver naar voren gevouwen worden (je maakt deze langer door een rits) en dat is een pluspunt voor bescherming tegen zon of afleiding wanneer je kindje moe is. Dit vind ik een groot voordeel.

Het zitje is gemaakt uit een superzacht kussen en is ergonomisch. Je ziet ook dat Lex hier heel comfi inzit. Door de stang kan hij zich ook vasthouden, wat hij erg leuk vindt. Het is dan ook een extra bescherming. Het harnas is ook eenvoudig in gebruik.

Het enige mindere puntje is onderaan de opberging. Die is wel ruim en degelijk maar had volgens mij nog iets steviger gekunnen, dan had er meer ingepast.

Het zitje kan ook in 3 standen gezet worden, met 1 klik. Heel eenvoudig: helemaal plat, beetje schuin en recht. Zalig! Enorm voordeel want als je kindje in slaap valt kan je hem laten liggen door hem plat te leggen. Lex heeft zo tijdens het testen zeker 2 uurtjes gedut!

Rijden met de Nova

Rijden met de Nova is heel comfortabel. Voor héél grote mensen misschien iets minder want de handvaten kunnen niet heel ver uitgetrokken worden. Toch was hij voor mij en mijn vriend erg gebruiksvriendelijk. Ook op steentjes, in het park is de Nova nog steeds fijn om te rijden.

Opbergen

Heel handig is het hands-free opbergen uiteraard. Wanneer je de wielen er nog afneemt is het erg compact. het blijft natuurlijk een kinderwagen en geen plooibuggy, daar moet je wel rekening mee houden. Maar hij is absoluut niet zwaar dus lief voor de mama’s.

Accessoires 

Er zijn verschillende accessoires die je kan gebruiken bij de Maxi-Cosi Nova, die kan je allemaal op de website van Maxi-cosi vinden. Wij konden al meteen de regenhoes gebruiken en testen want toen we een wandeling gingen maken begon het te gieten! Ik zal het zo zeggen: Lex was kurkdroog, de kinderwagen was kurkdroog en wij waren kletsnat want we hadden geen paraplu bij…

WIN DE MAXI-COSI NOVA KINDERWAGEN !!

Ik heb een exclusieve winactie voor jou… Je kan de Maxi-Cosi Nova winnen zowel op Zappy als op mijn eigen blog. Ook via Maxi-Cosi maak je kans om de Nova te testen. Je kan dus op 3 verschillende manieren meedoen en 3 keer meedoen is dus 3 keer kans maken want het gaat over 3 exemplaren!!!

1>> Doe mee via Zappy 

  1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook om niets meer van de wekelijkse blogs, tips en winacties te missen
  2. Tag iemand die misschien ook wel kans wil maken in de comments onder de Facebookpost! Heb je zelf geen kinderwagen meer nodig? Misschien ken je wel iemand die er een kan gebruiken!
  3. Laat in je comment ook weten voor welke kleur je gaat: NOMAD, SAND of GREY.

2>> Doe mee via Unicorns & Fairytales, mijn blog

Ga naar mijn mamablog, lees de voorwaarden en doe snel mee. Hier kan je de Maxi-Cosi Nova SAND winnen mét reiswieg én regenhoes. Wist je dat er wekelijks leuke winacties zijn op mijn blog? Ook leuke tips, persoonlijke verhalen en kidsfashion.

3>> Doe mee via Maxi-Cosi

Inschrijven kan via deze link! Succes.

Wat vind jij van deze kinderwagen? Ga jij meedoen? 

XOXO Nathalie