5 redenen om je kind op kamp te sturen

Binnen enkele dagen vertrekken we naar jaarlijkse traditie met de chiro op kamp als kookouder. Ik merk in mijn omgeving dat ouders soms twijfelen om hun kind op kamp te laten gaan met een jeugdbeweging. Daarom hier vijf redenen om het zeker en vast wél te doen.


Tom en ik groeiden samen op in de Chiro en we vinden het super om elk jaar weer even te kunnen proeven van de Chiro-sfeer. We leven dan tien dagen back to basic en we zijn even helemaal weg van de wereld. De enige zorg die we dan hebben is of de petatten wel op tijd gaar zullen zijn voor onze kroost. Ook de meisjes genieten enorm van deze vakantie. Lola vindt het super om met de grote kindjes mee aan tafel te eten en kijkt vol bewondering als ze aan het spelen zijn. Susan geniet van de extra aandacht die ze van die 100 kinderen krijgt. En als we thuis komen van zo’n primitieve tiendaagse, lijkt ons huis wel een luxe-hotel. Eentje waar we een warme douche kunnen nemen zolang we maar willen en naar een proper toilet kunnen gaan zonder eerst een modderparcours af te leggen… Zalig!

5 redenen om je kind op kamp te sturen

#1 Ze worden zelfstandig

Een kind dat op kamp gaat, leert zijn plan trekken. Elke ochtend zichzelf wassen, tanden poetsen en gepaste kledij vinden, is niet vanzelfsprekend! Met vallen en opstaan leren ze het. In een omgeving waar niemand opkijkt als je haar eens niet gekamd is of je twee verschillende sokken aan hebt.

#2 Ze bouwen vriendschappen op voor het leven

Op een kamp bouw je samen herinneringen op, die je je leven lang zal onthouden. Dat zorgt voor stevige vriendschapsbanden die ook later nog voor de nodige pret zullen zorgen!

#3 Ze leren zorg dragen

Ze leren zorg dragen voor hun eigen spullen. Als ze de eerste dag hun tandenborstel verliezen, hebben ze de rest van het kamp een probleem. Maar ze leren ook zorg dragen voor elkaar. Als een vriendje last heeft van heimwee, zullen ze die troosten en knuffelen tot het weer beter gaat.

#4 Ze worden creatiever

Een kamp bouwen, zich verkleden, liedjes verzinnen, knutselen … Het is maar een greep uit de activiteiten die aan bod komen op een kamp en waar je vanzelf een creatieve geest van krijgt!

#5 Je krijgt de schattigste post ooit!

Ik geef toe, het is niet makkelijk om je kind tien dagen achter te laten bij wildvreemden. Maar de liefde achteraf zal dubbel zo groot zijn! Ondertussen kan jij stiekem genieten van je kinderloze tijd en wat qualitytime inlassen! En nog een voordeel… Er zal op een dag een heel schattig zelfgeschreven briefje in je bus vallen dat alles weer goed maakt!

Voor degenen die nog steeds twijfelen, hier nog enkele sfeerbeelden van vorig jaar:
Wil je onze avonturen live volgen van op chirokamp? Volg me dan zeker op Instagram!