Koken met kleuters

Terwijl Lola naar een verjaardagsfeestje was, dook ik samen met Susan de keuken in. Susan genoot van de onverdeelde aandacht en ik maakte van de gelegenheid gebruik om iets nieuws te proberen. Omdat mijn kinderen dol zijn op muffins, ging ik op zoek naar een gezonde variant. Al snel kwam ik terecht op de foodblog van Pauline en daar vond ik ‘Spinaziemuffins met geitenkaas’!

20160618_144707

Nodig (12 stuks)

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 50 g gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 250 g uitgelekte diepvries spinazie
  • Handjevol bieslook gehakt
  • 175 g geitenkaas
  • Peper en zout

collage 1

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Zeef de bloem en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop het beslag luchtig en glad.
  3. Voeg vervolgens de gesmolten boter en het losgeklopte ei toe en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Voeg de uitgelekte spinazie en de bieslook toe en roer goed. Let er op dat je de spinazie goed laat uitlekken, zodat het niet te waterig is.
  5. Brokkel de geitenkaas in stukjes en voeg dit bij het beslag. Laat een gedeelte van de geitenkaas achter voor de garnering.
  6. Meng het geheel goed door elkaar.
  7. Vul de muffin vormen voor 2/3 met het beslag.
  8. Strooi wat overgebleven geitenkaas over de muffins en bak ze in ongeveer 30 minuten af op 170 graden.

Bron: Pauline’s keuken

Noot: wij hebben de muffins op het einde nog een beetje gepimpt met kerstomaatjes en rucola

collage 2

Na het lange wachten mocht Susan dan eindelijk proeven van haar eigen kookkunsten en ze genoot er zichtbaar van! De muffins zijn ideaal om mee te nemen op een picknick of als gezond aperitiefhapje.

Wil je meer receptjes uitproberen met je kleuter? Probeer dan zeker deze eens:

Mugcake – een chocoladecake die in één minuut klaar is!

Homemade Fristi – ideaal voor een warme zomerdag!

Worstenbroodjes – een klassieker die altijd succes heeft!